aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κολυμπώντας σ’ ένα ποτήρι νερό

ΑΠΟΕΛ: Κολυμπώντας σ’ ένα ποτήρι νερό

Οι δύο ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές από Πάφος FC (0-4) και Ολυμπιακό (0-1) στέλνουν τον ΑΠΟΕΛ πολύ πιεσμένο στο αποψινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (19:00, Cytavision 1). Όσο και αν είναι νωρίς στο πρωτάθλημα, όσο και αν υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, οι γαλαζοκίτρινοι επιθυμούν διακαώς να βάλουν τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα και να πάρουν την πρώτη νίκη και μάλιστα απέναντι σε ανταγωνιστή.

Βεβαίως, υπάρχει και ο κίνδυνος να πνιγούν σε ένα ποτήρι νερό από την πρεμούρα για το τρίποντο και, όπως είναι γνωστό, το υπέρμετρο άγχος σπανίως φέρνει θετικά αποτελέσματα. Άλλωστε κάθε ματς στην έδρα των κυανόλευκων δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό «τριπλής παραλλαγής». Γι’ αυτό και σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους πρωτευουσιάνους να παίρνει χαρακτήρα τελικού ένα παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής.

Η επίσκεψη στο Τσίρειο, όμως, έχει και μια ξεχωριστή ιδιαιτερότητα για τους Σωφρόνη Αυγουστή και Άντον Μάγκλιτσα. Αμφότεροι θα βρεθούν απέναντι στην πρώην ομάδα τους και το κοινό που τους λάτρεψε. Για τον Κύπριο προπονητή δεν θα είναι η πρώτη φορά, αφού το ίδιο συνέβη και κατά τη θητεία του στην ΑΕΚ. Εντούτοις, είναι τοις πάσι γνωστό ότι η αντιπαλότητα των ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα είναι μεγαλύτερη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που διεκδίκησαν αρκετές φορές το πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ