aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κοίτα τι έκανα μπαμπά!

ΑΠΟΕΛ: Κοίτα τι έκανα μπαμπά!

Ο Γιάννης Σατσιάς κουβαλά ένα βαρύ επώνυμο, όντας ο γιος του Μαρίνου, ο οποίος αγωνίστηκε για 20 χρόνια στον ΑΠΟΕΛ και διετέλεσε επί σειρά ετών αρχηγός του. Στο ψεσινό «αιώνιο» ντέρμπι με την Ομόνοια πάντως, σίγουρα θα έκανε ποδοσφαιρικά υπερήφανο τον πατέρα του πιο πολύ από ποτέ.

Το έργο του 18χρονου εθνοφρουρού μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς είχε κληθεί να αντικαταστήσει τον Λούκα Σόουζα. Τον Βραζιλιάνο που χαρακτηρίστηκε ηγέτης των γαλαζοκιτρίνων στην τρέχουσα σεζόν • και όχι άδικα. Ο νεαρός τον αντικατέστησε επάξια, ήταν από τους κορυφαίους και τους διακριθέντες, καθώς πέτυχε ένα γκολ με δυνατό συρτό σουτ, ενώ κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο σφραγίστηκε η νίκη 4-2 για την ομάδα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά ασφαλώς που φανερώνει τα χαρίσματά του ο «Σατσιάς Νο2». Ο αθλητικός Τύπους υποχρεώθηκε και κατά την περασμένη σεζόν να ασχοληθεί μαζί του, ωστόσο στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό και την επέμβασή του στον ώμο.

Το μυστικό του ασφαλώς, το φανέρωσε ο Σωφρόνης Αυγουστή στην ψεσινή συνέντευξη Τύπου: «Έχει καλό δάσκαλο στο σπίτι. Όταν υπάρχει κάποιος στο σπίτι που δίνει παιδεία στο παιδί του τότε φαίνεται στο γήπεδο. Είτε αγωνίζεται είτε είναι στον πάγκο είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα ανά πάσα στιγμή. Αυτό αρχίζει από την παιδεία που πήρε από τον πατέρα του».

Δεν έχει άδικο. Ο Μαρίνος υπήρξε «κόφτης» παλαιάς κοπής με κεφαλαίο «Κ». Ο Γιάννης, όμως, είναι ποδοσφαιριστής που είναι φανερό πως πέρα από τα ανασταλτικά καθήκοντα ενός μέσου, διαθέτει οργανωτικές ικανότητες, ενώ έχει και άρτια τεχνική κατάρτιση:

Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό λοιπόν, για τον νεαρό κεντρώο ποδοσφαιριστή, αρκεί να συνεχίσει με την ίδια παιδεία, για την οποίαν τον εκθείασε ψες ο προπονητής του.

Σ.σ.: Στην ένθετη φωτογραφία, ο μικρός Γιάννης στην αγκαλιά του Μαρίνου, κατά την τιμητική του που έγινε στις 21 Ιουλίου 2014 σε φιλικό με τον Εργοτέλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ