aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Κωδικός» ταχύτητα!

ΑΠΟΕΛ: «Κωδικός» ταχύτητα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ, σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επαναλάβουν τα λάθη προηγουμένων ετών όσον αφορά στον σχεδιασμό. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, εκτός από την καλή άποψη που σχημάτισε για τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά, έχει εντοπίσει τα κενά και εργάζεται εντατικά για να εμβολιάσει στο σύνολο τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές. 

Αυτών που έχουν αγωνιστικό υπόβαθρο για να δώσουν την απαιτούμενη ώθηση, θα εξυπηρετήσουν το πλάνο και πρωτίστως, θα έχουν ως κύριο προσόν την ταχύτητα.  Κάτι που «φώναζε» στη λήξασα σεζόν πως έλειπε από τον ΑΠΟΕΛ και τον εγκλώβισε αγωνιστικά σε αρκετά παιχνίδια. Ιδιαίτερα στην εκδήλωση επιθέσεων σε ανοικτό γήπεδο, με τον Μούσα Αλ Τάαμαρι να αποτελούσε τη μοναδική εγγυημένη επιλογή. Κάτι που θα αλλάξει, όπως λένε στην ομάδα, τη σεζόν 2020-21.

Στο πρόσφατο παρελθόν, βλέπετε, υπήρχαν αρκετοί παίκτες που ήταν πολύ γρήγοροι και αυτό το γεγονός έδινε σημαντικό αβαντάζ. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός πως προτεραιότητα στην επιλογή των παικτών που θα στελεχώσουν το έμψυχο δυναμικό, παίζει η ταχύτητα. Ο Ελλαδίτης προπονητής θέλει παίκτες που να είναι γρήγοροι και θα δώσουν άλλη διάσταση στην ανάπτυξη του συνόλου. Η επιλογή του Βίκτωρα Κλωναρίδη (αριστερά στη φωτό), εξάλλου, δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που είναι γρήγορος και πληροί τις προδιαγραφές για να ενισχύσει τον ΑΠΟΕΛ της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ουζουνίδης θέλει παίκτες με σπιρτάδα σε όλες τις γραμμές, καθώς εκτιμά ότι αυτό είναι ένα από τα «κλειδιά» για να καταφέρει η ομάδα να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό και να έχει αβαντάζ μέσα στον αγωνιστικό χώρο έναντι του αντιπάλου. Και είναι δεδομένο ότι οι γαλαζοκίτρινοι θα κινηθούν για παίκτες που να έχουν το παραπάνω προσόν, χωρίς όμως να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν συμβόλαια πέραν των 200.000 ευρώ. Αυτό θα γίνει, όπως είχαμε προσφάτως, μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις.

Η προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν θα αρχίσει αρχές Ιουλίου στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ