aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κλείνουν τ’ αφτιά και να λειτουργήσουν ως επαγγελματίες

ΑΠΟΕΛ: Κλείνουν τ’ αφτιά και να λειτουργήσουν ως επαγγελματίες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ είναι υποχρεωμένοι να λειτουργήσουν ως άριστοι επαγγελματίες. Μηδενός εξαιρουμένου. Να κλείσουν τ’ αφτιά σε… καφενειακές κουβέντες, σε πληροφορίες που αφορούν στον προγραμματισμό και πολύ περισσότερο σε αυτές για τον Πάολο Τραμετσάνι. Στο αποψινό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο ΓΣΠ διακυβεύεται ένα ολόκληρο αστραφτερό τρόπαιο, το οποίο οφείλουν οι πρωτευουσιάνοι να διεκδικήσουν με μανία, καταθέτοντας στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερό τους εαυτό. Να παίξουν για τον εαυτό τους, για τον κόσμο και την ιστορία της ομάδας.

Γνωρίζουν πως θα τους περιμένει δύσκολο έργο απέναντι στην ΑΕΛ και ότι η αντίπαλος θα προβάλει σθεναρή αντίσταση. Όμως, οι πρωταθλητές έχουν αποδείξει στη φετινή διαδρομή πως θεριεύουν στα ζόρικα, φτάνοντας εν τέλει στον στόχο τους. Καλούνται να το πράξουν άλλη μια φορά, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2018-19 και μετά από τέσσερα χρόνια, δίπλα από την κούπα του πρωταθλητή, να προσθέσουν και αυτήν του κυπελλούχου. Κάπως έτσι, θα σφραγίσουν την κυριαρχία τους στα εντός συνόρων ποδοσφαιρικά δρώμενα. Κάτι που θα ενισχύσει παραλλήλως την ψυχολογία όλων, όσον αφορά στις εξαιρετικά σημαντικές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σε ενάμιση μήνα.

Διαβάστε επίσης: O Tραμετσάνι αποχωρεί, όμως οι τελικοί είναι για τους μεγάλους παίκτες

Μέσα στον… καταιγισμό πληροφοριών, οι οργανωμένοι οπαδοί φρόντισαν χθες να περάσουν πολλά μηνύματα. Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν, επέλεξαν να γράψουν με κεφαλαία γράμματα ότι «η χρονιά ακόμα δεν έχει τελειώσει» και πιο κάτω, επίσης με κεφαλαία τη λέξη «απαιτούμε». Απαίτησαν από τους παίκτες, λοιπόν, «να φτύσουν αίμα και να παλέψουν όπως πρέπει στον αγωνιστικό χώρο για να κατακτήσουν ακόμα ένα κύπελλο».

Ο Πάολο Τραμετσάνι δεν υπολογίζει στον τραυματία Σάββα Γκέντσογλου ενώ στην ψεσινή τελευταία προπόνηση θα ξεκαθάριζε η κατάσταση του Καρλάο. Ο Βραζιλιάνος αισθάνθηκε προχθές ενοχλήσεις, οπότε εάν δεν κριθεί πανέτοιμος, τη θέση του στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Γιώργος Μερκής. Οι άλλοι δύο στην αμυντική γραμμή θα είναι οι Πραξιτέλης Βούρος και Νικόλας Ιωάννου. Ο Μπόι Βάτερμαν αναμένεται ότι θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην «καρδιά» του κέντρου θα πάρουν θέση μάχης οι Νούνο Μοράις, Λούκας Σόουζα. Σε πιο ελεύθερο ρόλο θα κινείται ο Τόμας ντε Βινσέντι και στη γραμμή κρούσης το προβάδισμα έχουν οι Μούσα Αλ Τάαμαρι, Λέο Νατέλ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ: Οι αριθμοί τους από το μακρινό 1939 έως σήμερα

Το θετικό για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ είναι το γεγονός πως διαθέτει πλειάδα επιλογών. Σε τέτοιο βαθμό που η επιλογή της 20άδας αποτελεί πονοκέφαλο. Στα πρόσφατα ματς, μάλιστα, είδε ποδοσφαιριστές που δεν αποτελούσαν βασικές μονάδες, να έχουν πάρα πολύ καλή εμφάνιση (Αλωνεύτης, Εφραίμ, Μπέζιακ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ