aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κερδίζει χρόνο και βλέπει

ΑΠΟΕΛ: Κερδίζει χρόνο και βλέπει

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ για αναβολή και του ματς με την ΑΕΛ, που ήταν ορισμένο για την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, έφερε ικανοποίηση τις τάξεις του ΑΠΟΕΛ, που μετρά 24 κρούσματα Covid στο ποδοσφαιρικό τμήμα του. Πλέον, πέραν του παιχνιδιού με την ομάδα της Λεμεσού, έχουν αναβληθεί και δεν θα διεξαχθούν επίσης εντός του 2020 τα αντίστοιχα με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και με τον Απόλλωνα για το κύπελλο.

Οι γαλαζοκίτρινοι σημείωσαν στην επιστολή τους ότι λόγω του διατάγματος της Κυβέρνησης να μην προπονούνται παιδιά κάτω των 18 ετών, είναι ανέφικτο να χρησιμοποιήσουν παίκτες από την ομάδα U19 (όπως συνέβη στο παρελθόν με τη Νέα Σαλαμίνα και τον Εθνικό). Αναφορικά όμως με το παιχνίδι απέναντι στην Καρμιώτισσα για τη 14η αγωνιστική, που ήταν ορισμένο την περασμένη Παρασκευή και μεταφέρθηκε στις 28 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για το εάν θα πάρει νέα αναβολή.

Πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν πως η ΚΟΠ προβληματίζεται για το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, καθώς θα υπάρξει συσσώρευση εξ αναβολής παιχνιδιών εντός του 2021. Είναι όμως κάτι που παραμένει ανοικτό και πρέπει να απαντηθεί σύντομα. Όπως είναι φυσικό, αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ που θα ξεπεράσουν τον ιό έως την άλλη εβδομάδα, όπως και από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται.

Από εκεί και πέρα, το ερώτημα που γεννάται είναι πόσο διάστημα θα χρειαστεί από την επιστροφή των παικτών που έχουν νοσήσει, ώστε να βρεθούν ξανά σε ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται στην ένατη θέση, βιώνουν καταστροφική σεζόν, απέχουν πολύ από τις δυνατότητες προηγούμενων χρόνων και η κατάσταση ήταν -έτσι κι αλλιώς- πολύ δύσκολη προτού ακόμα τους χτυπήσει μαζικά ο Covid.

Τώρα, αποδεκατισμένοι και με ανάγκη μίνι-προετοιμασίας στα μέσα του πρωταθλήματος, το στοίχημα για να σωθεί κάτι από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ακόμα και αν γίνουν έγκαιρα τέσσερις επιτυχημένες μετεγγραφές, το έργο του Μικ Μακάρθι και των συνεργατών του θα είναι πολύ δύσκολο για την ανάκαμψη της ομάδας τους.

Ωστόσο, η προσπάθεια για την κατάλληλη στελέχωση γίνεται. Όπως έχουμε γράψει ξανά, ο Άγγλος επιθετικός Τζο Γκάρνερ είναι προ των πυλών, ενώ γίνονται επαφές και με τον Ιρλανδό μέσο Τζακ Μπερν. Επίσης, έντονες είναι οι διεργασίες με στόχο να προχωρήσει ο σχεδιασμός και για τις άλλες δύο διαθέσιμες κινήσεις το συντομότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ