aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κέντρο με… άρωμα Ρόζενμποργκ

ΑΠΟΕΛ: Κέντρο με… άρωμα Ρόζενμποργκ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τρεις σχεδόν δεκάδες συμμετοχές και στις δύο διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ. Άλλες τόσες κατέγραψε με την Κ-21 της χώρας του. Στην εξίσωση προσθέστε και 133 ματς στη Νορβηγία. Το αποτέλεσμα  «λέει» Μάριους Λουντεμό! Πρόκειται για 26χρονο μέσο, ο οποίος εκτός απροόπτου βάζει υπογραφή, προστίθεται στο έμψυχο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ και θα κληθεί να τραβήξει μπόλικο κουπί στη νέα σεζόν.

Αγωνιζόταν κατά την τελευταία τριετία στη Ρόζενμποργκ, ομάδα στην οποία συνυπήρξε στην «καρδιά» του κέντρου με τον Μάικ Γένσεν. Εννοείται πως στον ΑΠΟΕΛ πήραν τις καλύτερες συστάσεις από τον Δανό και τέως «κάπτεν» της Ρόζενμποργκ, προτού κινήσουν τις διαδικασίες για την απόκτησή του. Όπως αποκάλυψε ο Μάριους Λουντεμό μιλώντας σε ΜΜΕ της χώρας του, ρώτησε με τη σειρά του τον Μάικ Γένσεν ώστε να ενημερωθεί για το τι εστί ΑΠΟΕΛ. «Γνωρίζω ότι υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα για να πω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο 26χρονος χαφ αναζητούσε κάτι διαφορετικό στην καριέρα του. Μία νέα πρόκληση ώστε να προχωρήσει ένα βήμα πιο κάτω. Και αυτή θα είναι, όπως όλα δείχνουν, στην Κύπρο. Με την επικύρωση της συμφωνίας, ο ΑΠΟΕΛ θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα παίξει εκτός Νορβηγίας, αισιοδοξώντας ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ποδοσφαιρική εξέλιξή του. Άρχισε την καριέρα του από την Μπέρουμ όπου σε μια τριετία 2010-13 έπαιξε σε 35 ματς και σκόραρε 11 γκολ, ενώ τη διετία 2014-16 ήταν στη Λίλεστρoμ μετρώντας 60 συμμετοχές και 5 γκολ.

Διαβάστε επίσης: Σε τρεις φωτογραφίες το μεγαλύτερο επίτευγμα στην καριέρα του Αλωνεύτη

Πρόκειται για παίκτη που «βλέπει» γήπεδο, διακρίνεται για τη μαχητικότητα και τη σβελτάδα του. Στη Ρόζενμποργκ, αγωνιζόταν στη θέση του αμυντικού μέσου και τον συμπλήρωνε αγωνιστικά ο Μάικ Γένσεν, ο οποίος έπαιξε λίγο πιο μπροστά του. Κρίθηκε στον ΑΠΟΕΛ ότι πρόκειται για παίκτη που έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο ώστε να εξυπηρετήσει το πλάνο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Επίσης, το γεγονός πως συνυπήρξε στην ίδια ενδεκάδα με τον Γένσεν, αυτομάτως ενισχύει τις πιθανότητες για να «κουμπώσει» με το σύνολο. Επιπρόσθετα, βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία, κάτι που λήφθηκε σοβαρά υπόψη κατά την αξιολόγησή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ