aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ/Κατσαντώνης: Από τις αίθουσες του δικαστηρίου στο «μήνυμα» σε Πουρσαϊτίδη

ΑΠΟΕΛ/Κατσαντώνης: Από τις αίθουσες του δικαστηρίου στο «μήνυμα» σε Πουρσαϊτίδη

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το Καλοκαίρι του 2018 το όνομα του Ανδρέα Κατσαντώνη είχε μονοπωλήσει για αρκετές μέρες την επικαιρότητα. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής κάτω των 19 ετών της προηγούμενης σεζόν (2017-18) είχε καταγράψει τις πρώτες του συμμετοχές στην ανδρική ομάδα της Ομόνοιας και δικαίωνε όσους μιλούσαν για ένα ταλέντο με σπουδαίες ικανότητες που αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο ΑΠΟΕΛ κινήθηκε αστραπιαία και απέσπασε την υπογραφή του νεαρού επιθετικού τον οποίο απέκτησε ως ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, ώστε να μπορεί να τον εργοδοτήσει. Η Ομόνοια κατέθεσε προσφυγή στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της ΚΟΠ χαρακτηρίζοντας παράτυπη τη μετεγγραφή του Κατσαντώνη στον ΑΠΟΕΛ. Η προσφυγή της Ομόνοιας απορρίφθηκε και οι πράσινοι κατέθεσαν έφεση.

Μετά από δύο μήνες η δικαστική διαμάχη έλαβε τέλος με το Εφετείο να αποφασίζει ότι νομότυπα ο ποδοσφαιριστής εγγράφηκε στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια να δικαιούται χρήματα για εκπαίδευση και ανάπτυξή του.

Η επόμενη διετία κύλησε και το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι μάλλον έγινε αρκετός ντόρος για το τίποτα. Ο Κύπριος επιθετικός στην πρώτη σεζόν στον Αρχάγγελο δεν κατέγραψε καμία συμμετοχή. Το Καλοκαίρι του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην Αγία Νάπα, όπου αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Στην αρχή της φετινής σεζόν έπαιξε και πάλι το σενάριο να παραχωρηθεί δανεικός, όμως επέλεξε να μείνει στον «Αρχάγγελο» και να διεκδικήσει χρόνο συμμετοχής.

Μπρούνο Μπαλταζάρ, Γιώργος Κωστή, Πάολο Τραμετσάνι και Λούκας Χατζηλούκας είχαν υπό τις οδηγίες τους τον Ανδρέα Κατσαντώνη, όμως κανείς δεν του έδωσε έστω και ένα λεπτό συμμετοχής σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Τόμας Ντολ και Κόρε Ινγκεμπρίγκσεν δεν συνεργάστηκαν μαζί του. Το ντεμπούτο του 20χρονου άσου σε παιχνίδι πρωταθλήματος ΑΠΟΕΛ καταγράφηκε στις Οκτωβρίου 2020. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον χρησιμοποίησε ως αλλαγή στο 72’ στη θέση του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο ισόπαλο 0-0 με τον Ερμή, σ’ ένα από τα τελευταία παιχνίδια της δεύτερης θητείας του Εβρίτη τεχνικού στο γαλαζοκίτρινο πάγκο.

Με τον Μικ Μακάρθι στον πάγκο κατέγραψε άλλες τέσσερις συμμετοχές ως αλλαγή. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αφού τον χρησιμοποίησε επίσης ως αλλαγή στην ήττα με 3-2 από τον Εθνικό για την 23ή αγωνιστική του έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στην εκτός έδρας νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού.

Ο διεθνής άσος αν μη τι άλλο έδειξε ότι αδίκως ήταν περιθώριο την τελευταία διετία. Πάβλοβιτς, Χαλένιους πέρυσι και Σαχάρ, Νούχιου φέτος σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογούσαν στο γήπεδο το βαρύ συμβόλαιο που υπέγραψαν και τον παραγκωνισμό του Κατσαντώνη. Ο ανδρωμένος στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ (προτού μετακομίσει σε αυτές της Ομόνοιας) ποδοσφαιριστής είχε μερικές πολύ καλές στιγμές στο ματς με τον Ολυμπιακό, «κούμπωσε» αρκετά με τον Τζο Γκάρνερ και έστειλε μήνυμα στον Σάββα Πουρσαϊτίδη ότι μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ