aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κάτι σαν Τόμας Κρίστιανσεν

ΑΠΟΕΛ: Κάτι σαν Τόμας Κρίστιανσεν

Ένας στους τέσσερις ή, αν προτιμάται, 25%. Πρόκειται για το ποσοστό επιτυχίας του Πρόδρομου Πετρίδη όταν προσλαμβάνει προπονητή με το τέλος μιας σεζόν για να αρχίσει την επόμενη. Μοναδικός που έβγαλε ολόκληρη αγωνιστική περίοδο επί των ημερών του στον ΑΠΟΕΛ ήταν ο Τόμας Κρίστιανσεν, έχοντας μάλιστα σπουδαίες επιτυχίες. Πλέον, αναζητείται ο πέμπτος, με την ελπίδα προφανώς από πλευράς γαλαζοκιτρίνων να μιμηθεί τον Δανό σε διάρκεια και επιτυχίες.

Ο αριθμός «τέσσερα» ακούγεται μικρός, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για δύο θητείες του νυν προέδρου του συλλόγου της Λευκωσίας, που περιλαμβάνουν συνεργασία με 23 τεχνικούς (εξαιρούνται οι υπηρεσιακοί). Οι άλλοι 18 ωστόσο αφίχθηκαν στον Αρχάγγελο ως διάδοχοι των απολυομένων. Είτε νωρίς είτε μεσούσης είτε προς το τέλος της εκάστοτε αγωνιστικής περιόδου.

Η αρχή λοιπόν έγινε πίσω στο μακρινό καλοκαίρι του 2003, όταν έκλεισε ο Τόμας Ούχριν. Προπονητής με περγαμηνή την πορεία της Τσεχίας στον τελικό του Γιούρο 1996. Εντούτοις, δεν πρόλαβε να συμπληρώσει πέντε μήνες (1 Ιουλίου 2003 – 23 Νοεμβρίου 2003). Ήταν η μοναδική καλοκαιρινή πρόσληψη της πρώτης θητείας Πετρίδη.

Όσο για τη δεύτερη περίοδο της προεδρίας του, η αρχή των αντίστοιχων προσλήψεων έγινε με τον Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο έμπειρος Πορτογάλος, όμως, δεν έβγαλε καν το καλοκαίρι στον ΑΠΟΕΛ! Η πρόσληψή του έγινε στις 21 Μαΐου 2015 και η απόλυσή του στις 28 Αυγούστου του ίδιου έτους.

Η τρίτη φορά, όμως, ήταν και η φαρμακερή. Ο Κρίστιανσεν έκατσε στον – κατά πολλούς – πιο «ηλεκτρικό πάγκο» του κυπριακού ποδοσφαίρου για έναν χρόνο και τρεις ημέρες (21 Μαΐου 2016 – 24 Μαΐου 2017). Οδήγησε την ομάδα της Λευκωσίας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ άγγιξε το νταμπλ (ήττα 0-1 από τον Απόλλωνα). Αποχώρησε όμως είτε επειδή «δεν ήμασταν ικανοποιημένοι από αυτό που βλέπαμε» (δήλωση Πετρίδη 29 Μαΐου 2017) είτε επειδή «αρνήθηκε την πρότασή μας για ανανέωση» (δήλωση Πετρίδη 27 Μαΐου 2023).

Τέλος, τον κύκλο της «παρέας» κλείνει ο διάδοχος του Δανού, Μάριο Μπέιν. Αυτή όμως και αν ήταν συνεργασία μικρής διάρκειας! Ανακοινώθηκε στις 26 Μαΐου 2017 και αποτέλεσε παρελθόν στις 28 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ