aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κάτι παραπάνω από μία νίκη

ΑΠΟΕΛ: Κάτι παραπάνω από μία νίκη

Προφανώς και όλα μετρούν στο ποδόσφαιρο. Τα δεδομένα πριν από τη σέντρα, το πώς φτάνεις στη νίκη, ποιον αντίπαλο έχεις μπροστά σου και το τάιμινγκ, η χρονική στιγμή που συμβαίνει. Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, κατάφερε σ΄ένα κομβικό 90λεπτο από όλες τις απόψεις και μάλιστα εκτός έδρας, να φτάσει στο ζητούμενο απέναντι στον (μέχρι πρότινος δεύτερο στη βαθμολογία) Άρη, αντλώντας υπερπολύτιμη ηρεμία, που τόσο πολύ έψαχνε από την αρχή της σεζόν. Κέρδισε σε ψυχολογία και σίγουρα σε αυτοπεποίθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας, κάτι που αποτυπωνόταν στα πρόσωπα των παικτών και του προπονητή. Για τον ΑΠΟΕΛ, αυτή η νίκη ήταν δίχως αμφιβολία κάτι πολύ περισσότερο από τους τρεις βαθμούς.

Το πάθος, η αυταπάρνηση και η μαχητικότητα, συνέθεταν μία τελείως διαφορετική εικόνα, η οποία καμία σχέση δεν είχε με τα περισσότερα παιχνίδια που έδωσε κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Θύμισε κάτι από τον παλιό καλό ΑΠΟΕΛ όσον αφορά, τουλάχιστον, στη διάθεση και την ενέργεια, με τον κόσμο να έχει άλλη μία φορά ενεργό ρόλο στην κερκίδα, δίνοντας ώθηση. Και στην ομάδα επαναλαμβάνουν πως, όταν πυκνώσει η παρουσία του και αυξηθεί ο παλμός, τα καλύτερα έπονται!

Το προχθεσινό παιχνίδι, η αλήθεια είναι πως σήμαινε πολλά για τον ΑΠΟΕΛ. Έπρεπε να το πάρει για μία σειρά από λόγους. Από κάθε άποψη χαρακτηριζόταν ιδιαιτέρως σημαντικό και δεν χρειαζόταν να είναι σούπερ. Απλά να είναι ουσιαστικός και να νικήσει. Και αυτό έπραξε, σε μία βραδιά που ήθελε την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία συνολικά ως «οργανισμός». Εκείνο που μετρά τη δεδομένη στιγμή είναι το αποτέλεσμα. Αυτό έχει ανάγκη η ομάδα, για να πάρει τον χρόνο της και να έλθουν οι «γεμάτες» εμφανίσεις. Κι αν θέλετε, κάποιες φορές χρειάζεται κι η ρέντα. Κάτι που προφανώς είχε στο Τσίρειο, σκοράροντας με τον Λούκας Σόουζα κόντρα στη ροή του ματς!

Βέβαια, το να δημιουργεί αρκετές φάσεις ο αντίπαλος και να έχει την κατοχή, δεν είναι και… ό,τι καλύτερο. Κι αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί εκτενώς στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Το σημαντικό είναι ότι κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ, ανεξαρτήτως απόδοσης. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να διορθώσει και τις αδυναμίες. Εύκολα το 1-0, θα μπορούσε να είναι 1-1…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ