aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κάτι αλλάζει στην άμυνα

ΑΠΟΕΛ: Κάτι αλλάζει στην άμυνα

Ανεξαρτήτως της δυναμικότητας των αντιπάλων, δηλαδή της Μπότεφ Πλόβντιβ και της Κιζιλζάρ, το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ δεν επέτρεψε ούτε μία φορά να παραβιαστεί η εστία του στα τρία πρώτα διαδοχικά 90λεπτα της νέας σεζόν, επ’ ουδενί δεν περνά απαρατήρητο. Στατιστικό στοιχείο που έχει πολλή σημασία, αρκεί να έχει ασφαλώς και συνέχεια.

Αναφερόμαστε σε ομάδα που στη λήξασα σεζόν διέθετε τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του μαραθωνίου με 41 γκολ παθητικό, μαζί με Δόξα, Εθνικό. Δεν χρειάζονται περισσότερες αναλύσεις για να αντιληφθεί οποιοσδήποτε ότι κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, η οπισθοφυλακή αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του ΑΠΟΕΛ, χάνοντας προς το φινάλε τον προσανατολισμό του.

Τρία ματς με μηδέν παθητικό, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, θυμάστε από πότε έχει να καταγράψει; Από το Μάιο του 2021! Πριν από σχεδόν ένα χρόνο και μετά από 37 ολόκληρα παιχνίδια. Στο φινάλε της σεζόν 2020-21, συγκεκριμένα, και σε παντελώς αδιάφορα ματς αφού πρώτα είχε εξέλθει ισόπαλος με τη Νέα Σαλαμίνα (0-0), έκλεισε την προπέρσινη περίοδο με νίκες απέναντι σε Παραλίμνι (1-0) και Ερμή (2-0).

Η διαφορά είναι εμφανής στα πρώτα «μέτρα» της φετινής διαδρομής, λοιπόν, κάτι που αντικατοπτρίζει αφενός τη δουλειά που έγινε κατά την περίοδο της προετοιμασίας και αφετέρου την ποιότητα των παικτών. Ιδιαίτερα αυτών που προστέθηκαν στο ρόστερ, με πρώτο και καλύτερο τον Χοσέ Κρέσπο. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός προσέδωσε ηρεμία και ασφάλεια στα μετόπισθεν, την ίδια ώρα που λειτουργεί ως κόουτς στον αγωνιστικό χώρο, κατευθύνοντας τους συμπαίκτες του. Επίσης, θωρακίστηκε η θέση κάτω από τα δοκάρια με την επιστροφή του Βιντ Μπέλετς, ενός τερματοφύλακα που εμπνέει εμπιστοσύνη, με τις ισορροπίες να μη διασαλεύονται όταν στην εξίσωση μπήκε ο αριστερός μπακ Φράνκο Φεράρι. Αξιοσημείωτη είναι η κατακόρυφη άνοδος στην απόδοση του Ισάμ Τσεπάκ (δεξιός μπακ), αλλά και του ανανεωμένου Χρίστου Γουίλερ.

Το μηδέν παθητικό είναι μεν θετική εξέλιξη για τους γαλαζοκίτρινους όμως για να διατηρηθεί και στα επόμενα παιχνίδια χρειάζεται αρκετή δουλειά, περισσότερη πίεση στο μέτρο του δυνατού και κυρίως, η μέγιστη δυνατή συγκέντρωση, κυρίως στις μεταβιβάσεις. Ο βαθμός δυσκολίας των 90λεπτων, εξάλλου, θα ανεβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ