aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΑΠΟΕΛ: Κάθε αρχή και -πολύ- δύσκολη (δηλώσεις Κουστένη)

ΑΠΟΕΛ: Κάθε αρχή και -πολύ- δύσκολη (δηλώσεις Κουστένη)

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟΕΛ ΣΤΗ ΤΣΕΧΙΑ)

Εξαιρετικά δύσκολη αποστολή περιμένει απόψε στις 19:00 (σ.σ. 18:00 ώρα Τσεχίας) τον καλαθοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι αντιμετωπίζουν στη Τσεχία την Μπαρτουβίτσε στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής για τον 10ο όμιλο στη διοργάνωση του FIBA Europe cup. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Tipsport Arena Pardubice» και είναι η παρθενική αναμέτρηση των γαλαζοκίτρινων στην Ευρώπη.

Η επάνοδος των κυπελλούχων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, «συνοδεύεται» λοιπόν με ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και μάλιστα εκτός Κύπρου. Η Μπαρτουβίτσε βρίσκεται στη 2η θέση του πίνακα στην Τσεχία, με απολογισμό έξι νίκες και μια ήττα, τη στιγμή που διαθέτει πλήρες υλικό, με παίκτες που μπορούν να αναπληρώνουν άριστα το κάθε τυχόν κενό. Προπονητής της τσέχικης ομάδας είναι ο Αμερικανός Λαβέλ Σάντερς, που βρίσκεται στον πάγκο της από το 2014.

«Είναι μια ομάδα που αρέσκεται στο γρήγορο ρυθμό, ειδικά όταν αγωνίζεται στην έδρα της, ενώ ως συνήθως τα παιχνίδια της, τελειώνουν με ψηλά σκορ», ανέφερε σε δηλώσεις του στο «Goal» ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Τζίμης Κουστένης, που αναφερόμενος στην προσπάθεια που θα κάνουν οι δικοί του παίκτες, τόνισε τα ακόλουθα:

«Στο λίγο χρόνο που είχαμε για να προετοιμαστούμε, κάναμε το παν για να είμαστε έτοιμοι. Αυτός θα είναι ο στόχος μας σε αυτό το πολύ δύσκολο παιχνίδι. Να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τις πιθανότητες μας, μέσα στην έδρα μιας δυνατής ομάδας, που είναι σαφώς πιο έτοιμη από τη δική μας, μιας και ήδη μετράει επτά επίσημα παιχνίδια».

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον ΑΠΟΕΛ, που μετά την άφιξη της αποστολής στη Τσεχία, κατά τα ξημερώματα της Τρίτης, το ίδιο βράδυ, προπονήθηκε στο γήπεδο που θα γίνει το αποψινό παιχνίδι. Ο Κούνας συνεχίζει να ανεβαίνει, ενώ ένα ελαφρύ πρόβλημα του Κοιλαρά δεν ενέπνευσε ανησυχίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ