aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κατέρρευσε το Πλάβι μοντέλο

ΑΠΟΕΛ: Κατέρρευσε το Πλάβι μοντέλο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τόνοι από μελάνι χύθηκαν όσον αφορά στην αλλαγή της πορείας πλεύσης στο μετεγγραφικό παζάρι. Δηλαδή, από τους πορτογαλόφωνους ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν βασικό πυλώνα των επιτυχιών, στον ΑΠΟΕΛ έκαναν πέρσι στροφή προς τη μεγάλη των Πλάβι (μπλε) σχολή. Ούτε πέντε, ούτε έξι, αλλά οκτώ συνολικά «Γιούγκο» αποτέλεσαν κομμάτι του ρόστερ, κάτι που φωτογράφιζε αυτομάτως προς το πού κοίταζε η πυξίδα.

Από τη γνωστή στον αθλητικό κόσμο πρώην Γιουγκοσλαβία ήλθαν οι Αντρίγια Πάβλοβιτς, Ούρος Μάτιτς, Βουγιαντίν Σάβιτς, Μίλαν Γέφτοβιτς (Σέρβοι), Βιντ Μπέλετς, Ρομάν Μπέζιακ (Σλοβένος), Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς (Ελβετός με καταγωγή από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη) και Αντόνιο Γιάκολις (Κροάτης). Πόσοι εξ αυτών συνεχίζουν στη νέα σεζόν; Οι Μιχαΐλοβιτς, Γιάκολις που διατηρούν συμβόλαιο και αναλόγως της απάντησης του Σάβιτς στην πρόταση για μείωση των αποδοχών του (30%), θα κριθεί το μέλλον του.

Με εξαίρεση τον υψηλόμισθο Μπέλετς (600.000 ευρώ), οι υπόλοιποι που είπαν «αντίο», δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα κι ως εκ τούτου, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ δεν μπήκε καν στη διαδικασία για να συζητήσει την προοπτική συνέχισης της συνεργασίας. Εν ολίγοις, απέτυχε το εγχείρημα για την οικοδόμηση ενός συνόλου που θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους «Γιούγκο» και ενδεχομένως, θα ενισχυόταν κατά την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο. Κακά τα ψέματα, στον ΑΠΟΕΛ πήραν ρίσκο «μεγέθους» σε μία εποχή που το άθλημα έχει πάει στην ταχύτητα, στη γρηγοράδα και στη δύναμη. Γιατί οι «Γιούγκο» αποδείχθηκαν με χαμηλό ταβάνι, «βαριά» κορμιά, εύθραυστοι και με περιορισμένο πολεμικό ένστικτο.

Διαβάστε επίσης: Bάτερμαν στον Active: «Έχω προτάσεις από την Κύπρο, όχι από τον ΑΠΟΕΛ»

Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κινεί τα νήματα στον προγραμματισμό, εννοείται πως η αγορά της Ελλάδας αποτελεί προμετωπίδα. Αποκτήθηκε ο Κώστας Αποστολάκης του Παναθηναϊκού, υπάρχει συμφωνία με τον Βίκτωρ Κλωναρίδη της ΑΕΚ και όπως διαρρέει, προκύπτει «ζεστό» ενδιαφέρον και για άλλους ποδοσφαιριστές. Επίσης, στον ΑΠΟΕΛ θα κινηθούν για προσθήκες και από τη Λατινική Αμερική. Ο Ραφαέλ Σάντος της Φλαμένγκο δεν θα είναι ο μοναδικός που θα πάρει το αεροπλάνο έχοντας ως τελικό προορισμό την Κύπρο. Ο Ελλαδίτης προπονητής έχει σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη για συγκεκριμένες επιλογές. Ακόμα και για ποδοσφαιριστές του καταλόγου Β.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ