aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Καρέ με την ίδια λογική

ΑΠΟΕΛ: Καρέ με την ίδια λογική

Η γεωργιανή παροικία του Αρχαγγέλου μεγάλωσε κατά ένα μέλος από χθες. Μετά τους Τονρίκε Οκριασβίλι και Γκιόργκι Κβιλιτάια, ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Μουρτάζ Νταουσβίλι για τα επόμενα δύο χρόνια. Έτσι, έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής της πρώην σοβιετικής χώρας που μετά την Ανόρθωση καταλήγει στους γαλαζοκίτρινους. Και αφού προστέθηκε στο ρόστερ προηγουμένως ο Ανδρέας Καρώ, τα μετεγγραφικά αποκτήματα έγιναν τέσσερα.

Ήταν ασφαλώς η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς ο μέσος από τη Γεωργία δεσμευόταν με συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο με τον σύλλογο της Αμμοχώστου και χρειάστηκε να κάνουν υπομονή οι πρωτευουσιάνοι. Τελικά, αφού όπως γράψαμε ξανά ενημερώθηκε από τους κυανόλευκους πως δεν συγκαταλέγεται στο πλάνο του Τιμούρ Κετσπάγια, χθες βρέθηκε η χρυσή τομή, έλυσε τη συνεργασία του μαζί τους και λίγο αργότερα βρέθηκε στα γραφεία της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ.

Από τη στιγμή λοιπόν που όλα ήταν συμφωνημένα προ πολλού ανάμεσα στις δύο πλευρές, δεν άργησε να έρθει η ανακοίνωση της απόκτησής του από τους Λευκωσιάτες. Με αυτό τον τρόπο έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το μίνι σίριαλ του καλοκαιριού. Παραλλήλως, τελείωσε και ένα σημαντικό θέμα του μετεγγραφικού σχεδιασμού με την απόκτηση «κόφτη».

Ασφαλώς, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης γνωρίζει πολύ καλά τι να περιμένει από Νταουσβίλι, αναφορικά με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του και το ρίσκο είναι περιορισμένο. Χρόνος προσαρμογής δεν θα χρειαστεί καθώς πρόκειται για παίκτη που βρίσκεται στη χώρα μας εδώ και δύο χρόνια και πάει για τρίτο.

Η απόκτησή του έρχεται να δέσει στη λογική των προηγούμενων τριών. Κβιλιτάια, Οκριασβίλι και Καρώ είναι επίσης γνώριμοι για την αξία τους και παραλλήλως ξέρουν πολύ καλά σε ποιαν ομάδα θα αγωνίζονται, τι στόχοι υπάρχουν και πόση πίεση υπάρχει για επιστροφή στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ