aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Κανείς δεν μπορεί να του το στερήσει

ΑΠΟΕΛ: Κανείς δεν μπορεί να του το στερήσει

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τα όνειρα για την εξασφάλιση της πέμπτης συμμετοχής σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και ένατης στις δύο διοργανώσεις της UEFA, καθώς μετρά και τέσσερις στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είναι απαγορευτικά για τον ΑΠΟΕΛ.

Ούτε η Ζρίνσκι (3ος προκριματικός γύρος) ούτε η νικήτρια του ζευγαριού Στεάουα Βουκουρεστίου-Σλόβαν Λίμπερετς (αν προκριθεί στα πλέι οφ) φαντάζουν ανυπέρβλητα εμπόδια. Με τον ίδιο τρόπο, όμως, μπορούν να σκέφτονται και οι Βόσνιοι, οι Ρουμάνοι και οι Τσέχοι για τους γαλαζοκίτρινους.

Διότι ούτε η κυπριακή ομάδα είναι ασφαλώς κάποιο ευρωπαϊκό μεγαθήριο, ώστε να τρομάξουν οι αντίπαλοί της. Πρώτα, όμως, αναφορικά με τα ευρωπαϊκά είναι αυτό της ερχόμενης Πέμπτης στο ΓΣΠ (21:00), όπου οι Λευκωσιάτες θα χρειαστούν καλή εμφάνιση και σοβαρότητα για να βρεθούν στα πλέι οφ. Βήμα-βήμα και όλα γίνονται…

Δικαιολογημένα ωστόσο μπορεί να φορέσει την ετικέτα του φαβορί η κυπριακή ομάδα απέναντι στη βοσνιακή. Από τη μια είναι οι εννιά παρουσίες σε ομίλους και τρεις προκρίσεις πάρα πέρα («8» του Τσάμπιονς Λιγκ, «16» και «32» του Γιουρόπα Λιγκ), από την άλλη είναι η προσπάθεια της ομάδας του Μόσταρ για την πρώτη παρουσία είτε στη μία είτε στην άλλη διοργάνωση.

Έως σήμερα λοιπόν το ταβάνι της είναι η φάση στην οποία θα βρει απέναντί της τον ΑΠΟΕΛ. Κάποτε, όμως, μπορεί να γίνει η υπέρβαση και οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν θέλουν να μετατραπούν στα πρώτα θύματα της Ζρίνσκι στον 3ο γύρο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ