aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Κάλιο αργά παρά ποτέ»

ΑΠΟΕΛ: «Κάλιο αργά παρά ποτέ»

Όταν στο 45’+5 απέναντι στον Απόλλωνα, ο Βούγιαντιν Σάβιτς κλήθηκε εσπευσμένα από τον πάγκο για να αντικαταστήσει τον τραυματία και εξαιρετικά άτυχο Ράφαελ Σάντος, ελάχιστοι πίστεψαν στον ΑΠΟΕΛ ότι ο Σέρβος, θα καθιερωνόταν μετά από δύο χρόνια θητείας στο αρχικό σχήμα. Μετά από μακράν περίοδο αμφισβήτησης και κατόπιν συζητήσεων που έφτασαν μέχρι την ανίχνευση της χρυσής τομής για διακοπή της συνεργασίας, ο 31χρονος στόπερ άρχισε πλέον να πείθει. «Κάλιο αργά παρά ποτέ», θα πει κάποιος και προφανώς, δεν έχει άδικο.

Με τον Σωφρόνη Αυγουστή στην άκρη του πάγκου, όχι μόνο καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα, αλλά θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που ξεχώριζε στην αμυντική γραμμή του Ερυθρού Αστέρα. Τον ποδοσφαιριστή που αποτέλεσε προμετωπίδα των μετεγγραφικών επιλογών το καλοκαίρι του 2019 και μάλιστα, είχε προσφερθεί πολύ μεγάλο συμβόλαιο για να πει το «ναι».

Ο Σάβιτς, λοιπόν, στα έξι τελευταία παιχνίδια αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο στέλεχος του αρχικού σχήματος. Όχι μόνο έχει «κουμπώσει» με τους άλλους δύο κεντρικούς αμυντικούς, αλλά άρχισε να παίρνει τον ρόλο του ηγέτη στην οπισθοφυλακή. Το θετικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι πως όσο ο Σέρβος φορτώνει παιχνίδια τόσο περισσότερη άνοδο καταγράφει. Έχει περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τα λάθη, είτε αυτά αφορούν τις τοποθετήσεις είτε τις πάσες, μετρώντας μάλιστα στο ενεργητικό του αρκετές «σωτήριες» κινήσεις στο χώρο της οπισθοφυλακής.

Το έβαλε πείσμα ο Σάβιτς, φαίνεται, στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου που διατηρεί με τον ΑΠΟΕΛ, να προσφέρει όσα δεν πρόσφερε τα δύο προηγούμενα έτη. Με την «τρέλα» του κουβαλά και τους πανηγυρισμούς του, άρχισε να κερδίζει και τους απαιτητικούς ΑΠΟΕΛίστες, οι οποίοι εκφράζονται κατά τις τελευταίες εβδομάδες με τα καλύτερα λόγια.

Ο 31χρονος, πάει από το καλό στο καλύτερο, έχοντας με τη σειρά του μεγάλη συνεισφορά στην αγωνιστική αναγέννηση των πρωτευουσιάνων. Το ζητούμενο, ασφαλώς, είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, δικαιολογώντας εν πολλοίς και τον παχυλό μισθό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ