aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Καίει» η ρευστότητα, ο στόχος του €1.000.000 και η… σανίδα σωτηρίας

ΑΠΟΕΛ: «Καίει» η ρευστότητα, ο στόχος του €1.000.000 και η… σανίδα σωτηρίας

Δεν αντιλέγει κανείς πως έγιναν λάθη και μάλιστα σοβαρότατα όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση. Από το ταμείο της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, εξάλλου, πέρασαν πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ εδώ και μία τουλάχιστον 10ετία.

Ωστόσο, αυτό που προέχει τούτη τη στιγμή και φαίνεται πως αντιλαμβάνονται οι ΑΠΟΕΛίστες, δεν είναι άλλο από την εξασφάλιση ρευστότητας, τουλάχιστον κατά την τελευταία διμηνία της τρέχουσας σεζόν ώστε το σύνολο να αφεθεί απερίσπαστο, «τρέχοντας» προς την υλοποίηση των αγωνιστικών στόχων σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Γι΄αυτό και το διάβημα που έγινε από τη διοίκηση προς τον κόσμο για οικονομική ενίσχυση με την έκδοση πασχαλινού λαχνού (άρχισε χθες η διάθεση), προσδοκώντας ότι θα επιτευχθεί η εισροή 1.000.000 ευρώ στο ταμείο. «Είχα τονίσει στους παίκτες από την πρώτη στιγμή πως θα ήταν δύσκολη χρονιά», ανέφερε ο Πρόδρομος Πετρίδης, κάτι που επίσης αντικατοπτρίζει την κατάσταση. Η ρευστότητα του σήμερα, λένε στον ΑΠΟΕΛ, ενδεχομένως να καθορίσει αποφάσεις του μέλλοντος.

Η σειρά συναντήσεων με οργανωμένα (και όχι μόνο) σύνολα, αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση για τα υφιστάμενα δεδομένα, τις ξεκάθαρες τετ α τετ απαντήσεις σε κάθε απορία και τη χάραξη κοινής γραμμής προκειμένου ο ΑΠΟΕΛ να ανταπεξέλθει στην ομολογουμένως δύσκολη περίοδο που διέρχεται, προσβλέποντας από το ερχόμενο κιόλας καλοκαίρι σε καλύτερες μέρες.

Η αλήθεια είναι πως θα ισοδυναμεί σχεδόν με καταστροφή δεύτερη διαδοχική αποτυχία εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Κίνδυνος που με βάση τουλάχιστον την παρούσα αγωνιστική δυναμική του ΑΠΟΕΛ, μοιάζει απομακρυσμένο σενάριο. Από τη στιγμή που δεν χάθηκε ο πρώτος στόχος, δηλαδή η κατάκτηση του τίτλου, εξυπακούεται πως ουδείς μπορεί να ξεγράψει ένα σύνολο της εμβέλειας και της βαρύτητας του ΑΠΟΕΛ. Εκεί δείχνει ξεκάθαρα η πυξίδα, λοιπόν, με τον Πρόδρομο Πετρίδη να δίνει προχθές το σύνθημα.

Η επιστροφή του ΑΠΟΕΛ στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και η ενίσχυση των πιθανοτήτων για ένα μακρύ ευρωπαϊκό ταξίδι στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, εννοείται πως θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας. Εκεί επενδύει η διοίκηση ώστε η ομάδα να τεθεί σε έναν πιο ξεκάθαρο οικονομικό δρόμο. Ως εκ τούτου, η διαφύλαξη της ηρεμίας, της σύμπνοιας και της ομοψυχίας μέχρι το φινάλε της σεζόν, δύναται να σπρώξουν τον ΑΠΟΕΛ προς την πολυπόθητη (δική του) Ιθάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ