aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Και ξανά προς τη δόξα τραβά

ΑΠΟΕΛ: Και ξανά προς τη δόξα τραβά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο ΑΠΟΕΛ έχει χαρίσει την τελευταία δεκαετία ανείπωτες ευρωπαϊκές χαρές στους οπαδούς του και θέλει να προσθέσει άλλη μία. Το Γιουρόπα Λιγκ επιστρέφει μετά το τέλος της φάσης των ομίλων, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, και οι γαλαζοκίτρινοι θα υποδεχτούν απόψε την ιστορική Βασιλεία για τη φάση των «32».

Οι δύο ομάδες έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συνθέτουν ενδιαφέρον ζευγάρι. Άλλο ένα κοινό των αποψινών μονομάχων είναι το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους, κάτι που αποτυπώνεται στα αποτελέσματα των εγχώριων υποχρεώσεών τους.

Οι πρωταθλητές Κύπρου «ξεμπούκωσαν» στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο τους, με το 4-1 επί του Απόλλωνα το περασμένο Σάββατο. Ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας, την κατάλληλη στιγμή, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο για ανοδική πορεία και θα αποδειχτεί βοηθητικό στην αποψινή ευρωπαϊκή πρόκληση.

Διαβάστε επίσης: Ουζουνίδης: «Μεγάλο κίνητρο για όλους, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν»

Από την πλευρά τους, οι rotblau (κυανέρυθροι) δεν πατούν καλά το τελευταίο διάστημα, καθώς έχουν να επιδείξουν μόλις μία νίκη σε τέσσερα ματς από τις 26 Ιανουαρίου, που επανάρχισε το ελβετικό πρωτάθλημα. Στα άλλα τρία ματς γνώρισαν ισάριθμες ήττες, γεγονός που τους άφησε πέντε βαθμούς πίσω από τις πρωτοπόρες Σεν Γκάλεν και Γιανγκ Μπόις. Συν ότι από το στρατόπεδό τους αναφέρονται προβλήματα τραυματισμών (Κεβίν Μπιά, Γιάσπερ φαν ντερ Φερφ, Ζντράβκο Κουζμάνοβιτς, Λούκα Τσούφι), με πιο πρόσφατο τον παροπλισμό του Εντόν Ζεγκρόβα (σύμφωνα με τους Ελβετούς ρεπόρτερ, τη θέση του στο αριστερό «φτερό» θα πάρει ο Αφιμίκο Πουλούλου).

Εντούτοις, είναι φαινόμενο που παρατηρείται συχνά-πυκνά να παρουσιάζουν διαφορετικό πρόσωπο κάποιες ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα σε σχέση με το εγχώριο πρωτάθλημά τους. Το δεδομένο είναι ότι οι γαλαζοκίτρινοι θα χρειαστούν το καλό αγωνιστικό πρόσωπό τους για να εξασφαλίσουν σκορ ελπίδας για τη ρεβάνς, που θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη στο Ζανκτ Γιάκομπ-Παρκ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Σημαντικές επιστροφές με Βασιλεία, δύο δεν πρόλαβαν

Σε σχέση με το ματς κόντρα στον Απόλλωνα, μοιάζει δεδομένη η επιστροφή του Μούσα Αλ Τάαμαρι στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ, αντί του (αδήλωτου στην ευρωπαϊκή λίστα) Μίλαν Γέφτοβιτς. Επίσης, ο Νικόλας Ιωάννου αναμένεται να πάρει τη θέση του τιμωρημένου Βούγιαντιν Σάβιτς. Από εκεί και πέρα, ο Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς είναι έτοιμος, αν και ο Πραξιτέλης Βούρος τα πήγε εξαιρετικά ως δεξιός μπακ κόντρα στον Απόλλωνα. Τέλος, οι Λίνους Χαλένιους και Αντρίγια Πάβλοβιτς έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για τη θέση του σέντερ φορ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ