aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Και στο… βάθος 10 συμβόλαια

ΑΠΟΕΛ: Και στο… βάθος 10 συμβόλαια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δέκα ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν σε ένα τρίμηνο καμία συμβατική υποχρέωση με τον ΑΠΟΕΛ. Έξι εξ αυτών αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού, οπότε ενδεχόμενη απόφαση για παραμονή τους θέτει αυτομάτως στη μέση και τρίτο μέρος. Ξέχωρα από το πότε (κι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες) θα στηθεί η μπάλα στη σέντρα, η διοίκηση είναι αναγκασμένη να προετοιμάσει αργά ή γρήγορα το έδαφος ώστε, όταν η… ζωή επανέλθει σε μία «κανονικότητα», να τρέξει τάχιστα τις εξελίξεις.

Εκπνέει η συμβατική δέσμευση με τους Γιώργο Μερκή, Στάθη Αλωνεύτη, Μπόι Βάτερμαν και Ανδρέα Μακρή. Με εξαίρεση τον πρώτο, οι υπόλοιποι δεν αποτελούν βασικές επιλογές. Ο Μερκής, που προσφάτως ανακοίνωσε την απόφαση αποχώρησης από την εθνική μας ομάδα, θα πάρει νέο συμβόλαιο. Δεν είναι ξεκάθαρο το σκηνικό με τον Αλωνεύτη. Δεν αποκλείεται να παραμείνει εάν το θελήσει, τελειώνοντας την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ. Για την ώρα, παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει με τον Βάτερμαν, όπως και τον Μακρή, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες.

Με τη μορφή δανεισμού αγωνίζονται οι Βιντ Μπέλετς (Σαμπντόρια), Ούρος Μάτιτς (Αούστρια Βιέννης), Άλεφ ντο Σάντος (Μπράγκα), Αντρίγια Πάβλοβιτς (Ραπίντ Βιέννης), Αντρέ Βιντιγκάλ (Φορτούνα Σιτάρντ) και Μίλαν Γέφτοβιτς (Ερυθρός Αστέρας). Επιστρέφουν στην ομάδα που διατηρούν συμβόλαιο και με εξαίρεση τον διεθνή Σλοβένο τερματοφύλακα, οι υπόλοιποι δεν έπεισαν έως τώρα. Οι Μάτιτς και Πάβλοβιτς είχαν κάποια… ξεσπάσματα καλής απόδοσης, ιδιαίτερα πριν από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Άλεφ δεν βρήκε σταθερό ρόλο στο σύνολο, ενώ ο Βιντιγκάλ μπορεί να αποτελέσει, λόγω ηλικίας, μακροχρόνια επένδυση.

Επί της παρούσης, ουδείς μπορεί να προβλέψει το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό και, ασφαλώς, από το πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα έως το τέλος Ιουνίου. Όσο και να προσπαθεί η αμιγώς ποδοσφαιρική κουβέντα να μείνει μακριά από τη λέξη «κορωνοϊός», αυτό είναι κάτι που στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και επηρεάζει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ