aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Και όμως, γκρέμισε το τείχος!

ΑΠΟΕΛ: Και όμως, γκρέμισε το τείχος!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κέρδισε την ΑΕΛ στο ΓΣΠ (1-0), «πάτησε» την Καϊσάρ στο Καζακστάν (4-1) και προχθές, κατέβαλε την αντίσταση της Ένωσης στο «Τάσος Μάρκου» (2-0). Ο ΑΠΟΕΛ, δηλαδή, μετρά τις τρεις σερί νίκες, κάτι που δεν πέτυχε ούτε μία φορά στη λήξασα σεζόν, η οποία τερματίστηκε άδοξα αρχές Μαρτίου.

Πέντε φορές είχε καταγράψει δύο διαδοχικές (χρονικά) επιτυχίες στις εντός και εκτός διοργανώσεις, αποτυγχάνοντας όμως ισάριθμες περιπτώσεις να περάσει τρίτη χάντρα στο κομπολόι. Η έλλειψη σταθερότητας και πάρα πολλά άλλα ζητήματα την αγωνιστική περίοδο 2019-20, βλέπετε, είχαν καταγραφεί από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, με την απόφαση για ανανέωση του έμψυχου δυναμικού να μη λαμβάνεται τυχαία. Τη σεζόν 2017-18, τώρα, όταν ο ΑΠΟΕΛ είχε στεφθεί πρωταθλητής, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν εννέα σερί νίκες και σε άλλες δύο φάσεις, τρεις διαδοχικές επιτυχίες.

Για να καταφέρει η ομάδα του Ουζουνίδη να παρουσιάσει ένα βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια (σε διάστημα εννέα ημερών) και να γκρεμίσει το τείχος, φτάνοντας στις τρεις διαδοχικές νίκες, προφανώς έπαιξε σημαντικό ρόλο η είσοδος στο αρχικό σχήμα νέων παικτών. Ο ακραίος φουλ μπακ Εμίλιο Ενσούε και ο κεντρικός μέσος Ανουάρ Τουχαμί, κατά κύριο λόγο, προσέδωσαν σβελτάδα, ενέργεια και πάθος στο σύνολο, παρασύροντας και άλλους παίκτες στο δικό τους ρυθμό. «Αναστήθηκε» αγωνιστικά ο Γκάγιας Ζαχίντ, αποφάσισε να… μιλήσει στο γήπεδο ο Τόμας ντε Βινσέντι, ανέβηκε ο Μούσα Αλ Τάαμαρι και σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα των υπολοίπων, ο ΑΠΟΕΛ δείχνει πιο ομάδα, βγαίνοντας (σταδιακά) από τον αναπνευστήρα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το… μήνυμα στον Ουζουνίδη από τους Κροάτες

Προσοχή, όμως. Οι αγωνιστικές αρρυθμίες δεν εξαλείφτηκαν, κάτι που ήλθαν να υπενθυμίσουν δύο σημεία: α) τα νεκρά διαστήματα, β) στην όχι και τόσο γρήγορη σύμπτυξη του συνόλου. Είναι γι’ αυτό που αποφεύγουν στον ΑΠΟΕΛ τα μεγάλα λόγια. Καταγράφουν την αντίδραση μετά τη διακοπή και προσδοκούν ότι, ο χρόνος θα αποδειχθεί σύμμαχος στην προσπάθεια για βελτιωμένη «έκδοση» του Θρύλου στη συνέχεια. Μπήκαν οι Ζεράλδες, Ζορζ στην άμυνα και ο Νούχιου στην επίθεση, εξάλλου, παίκτες που χρειάζονται χρόνο και υπομονή ώστε να δέσουν, προσφέροντας τα αναμενόμενα.

Διαβάστε επίσης: «Ο Ανουάρ είναι ο νέος Μοράις. Όπως τον Λοΐζου της Ομόνοιας ο Γαβριήλ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ