aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ και νεαροί: Θέμα συγκυριών και όχι κάποιου μελετημένου πλάνου

ΑΠΟΕΛ και νεαροί: Θέμα συγκυριών και όχι κάποιου μελετημένου πλάνου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τι έπρεπε να γίνει για να δει ο οπαδός του ΑΠΟΕΛ μαζεμένα νεαρά γηγενή ταλέντα στην ανδρική ομάδα; Έχουμε και λέμε:

1) Ένας καταστροφικός καλοκαιρινός μετεγγραφικός σχεδιασμός. 2) Η χειρότερη πορεία του ΑΠΟΕΛ εδώ και δεκαετίας, που προκάλεσε την πτώση στο β’ γκρουπ του πρωταθλήματος. 3) Η έγκαιρη και ασφαλής απομάκρυνση από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με απλά λόγια δεν επρόκειτο για κάποιο μακρόπνοο πλάνο προώθησης των νεαρών. Αν η ομάδα της Λευκωσίας βρισκόταν στη διεκδίκηση του τίτλου, ούτε… έξω από τον Αρχάγγελο δεν θα περνούσαν τέτοια εποχή. Όπως ακριβώς συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια.

Ήταν περισσότερο θέμα συγκυριών λοιπόν, που επέτρεψαν στον Σάββα Πουρσαϊτίδη να ανεβάσει κάποια παιδιά στους Άνδρες και όταν έκρινε πως έφτασε η στιγμή, να δοκιμάσει σχήμα με πολλούς μικρούς. Συγκεκριμένα, στο σαββατιάτικο ματς με τον Ερμή (0-2).

Το θέμα ασφαλώς είναι αν θα βγάλει κάτι καλό η απρόσμενα κακή σεζόν με την ανάδειξη γηγενών παικτών, που θα μπορούν να συμπεριληφθούν σε ρόστερ του κοντινού μέλλοντος. Όταν δηλαδή θα κυνηγά ο ΑΠΟΕΛ τους παραδοσιακούς στόχους του.

Διαφορετικά θα είναι άλλο ένα παράδειγμα ομάδας στο πρωτάθλημα, που «εμφάνισε» παίκτες της ακαδημίας της σε αδιάφορα ματς και μετά τους «εξαφάνισε» ως διά μαγείας.

Πάντως, πέραν των Σταύρου Γαβριήλ και Ανδρέα Κατσαντώνη, που τους είδαμε σε αρκετά προηγούμενα ματς, θετικά ήταν τα δείγματα γραφής του Στέλιου Βρόντη. Είχε στο ενεργητικό του μάλιστα και μακρινή μπαλιά ακριβείας στον Μπεν Σαχάρ (39’), ο οποίος όμως δεν την αξιοποίησε στο τετ α τετ με τον Γιάννη Φιρινίδη.

Ασφαλώς, αρμόδιος για να κρίνει την παρουσία τους στο γήπεδο και στις προπονήσεις δεν είναι άλλος από τον Πουρσαϊτίδη. Η πρόοδός τους θα καταγράφεται και θα αξιολογείται καθημερινά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ