aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Και… κομμένος και μονιμοποιημένος!

ΑΠΟΕΛ: Και… κομμένος και μονιμοποιημένος!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αν σας ρωτούσαμε, ποιος είναι ο πέμπτος κατά σειρά ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο τρέχον πρωτάθλημα, έχουμε την εντύπωση πως μάλλον το μυαλό σας δεν θα πήγαινε, τουλάχιστον με την πρώτη στον Αντρέ Βιντιγκάλ. Και όμως, ο 21χρονος Πορτογάλος αγωνίστηκε και στα έξι ματς, πέντε εξ αυτών στο αρχικό σχήμα. Το κοντέρ του γράφει 466 λεπτά, έχοντας στο ρεπερτόριο ένα γκολ και μία ασίστ.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι προσφάτως, ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και για την περίπτωσή του υπήρξε… μουρμούρα. Μάλιστα, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ, τα έβαζε και με τον Τόμας Ντολ, ο οποίος επέμενε στον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό. Και με βάση την απόδοση, ίσως πήρε περισσότερες ευκαιρίες που και ο ίδιος ο Πορτογάλος θα περίμενε.

Ο Βιντιγκάλ, λοιπόν, δεν παρέλειψε να κάνει την αυτοκριτική του και βεβαίως, δεν τα έβαψε μαύρα επειδή τέθηκε εκτός λίστας για τους αγώνες στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, «πληρώνοντας» στο απόλυτο τον εσωτερικό ανταγωνισμό σε αυτήν τη θέση. Εν τέλει, δείχνει πως βρίσκει τον τρόπο να γυρίσει τον διακόπτη. Στα τελευταία ματς, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ήταν -ανέλπιστα κατά πολλούς- εκ των κορυφαίων της ομάδας, δίνοντας σημαντικές βοήθειες. «Τελικά, τι σόι παίκτης είναι;», διερωτούνται πλέον αρκετοί ΑΠΟΕΛίστες.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΠΟΕΛ απαντά στον Υπ. Δικαιοσύνης με αριθμούς και «καυστικές» ερωτήσεις

Το μόνο σίγουρο είναι πως λαμβάνοντας πίστη και στήριξη από τον Τόμας Ντολ, δούλεψε αθόρυβα και χωρίς μεγαλοστομίες παρουσιάζει σημαντική βελτίωση. Βγαίνει μπροστά, δείχνει το ταλέντο του, καταγράφοντας ανοδική πορεία.

Ο Βιντιγκάλ, διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της εθνικής Πορτογαλίας μέχρι και την Κ21, έχει ακόμη πολλά να αποδείξει ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των πιο απαιτητικών οπαδών. Η μπάλα είναι στα πόδια του, πείθοντας παραλλήλως τέλος της σεζόν πως η διοίκηση της ομάδας αξίζει να επενδύσει σε αυτόν, καθώς εκπνέει ο δανεισμός του από την ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ.

Διαβάστε επίσης: Νικόλας Ιωάννου: Φώναξε δεύτερη φορά, «bring on Anderlecht»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ