aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ήταν και παραμένει «αφεντικό» του τίτλου

ΑΠΟΕΛ: Ήταν και παραμένει «αφεντικό» του τίτλου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Προπάντων ψυχραιμία. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν και παραμένει το «αφεντικό» για τον τίτλο κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά οι αριθμοί και ο βαθμολογικός πίνακας. Οι γαλαζοκίτρινοι οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Απόλλωνα και έξι από την ΑΕΚ. Το ότι έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το πρωτάθλημα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του, αυτό είναι (μια) άλλη ιστορία…

Διαβάστε επίσης: Τα παζαρέματα για τον Ομάρ Χάνι

Με τρεις αγώνες στο ΓΣΠ, ζητούμενο είναι έξι, μπορεί και λιγότεροι βαθμοί (μέχρι και τέσσερις, με προϋπόθεση νίκη επί του Απόλλωνα και άλλη μια ισοπαλία) για να πανηγυρίσει το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το 28ο στην ιστορία του! Τόσο απλά. Κι αυτό ως προς το γενικότερο «τρέμουλο» μετά την ήττα από την ΑΕΚ, λες οι γαλαζοκίτρινοι έγιναν από φαβορί αουτσάιντερ, λες και ανατράπηκαν τα ισχύοντα δεδομένα. Ακόμα και ο Ντε Βινσέντι να ισοφάριζε στο ενενήντα φεύγα, πολύ μικρή διαφορά θα είχε (ουσιαστικά θα έβγαζε εκτός τίτλου την ΑΕΚ, που διατηρεί μετά τη νίκη τις μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο) ως προς τα σενάρια για τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης: Καμία όρεξη για κουβέντα από τον Ντε Βινσέντι

Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μαθηματικά, αλλά και πολλά άλλα, ο ΑΠΟΕΛ εκείνο που επιβάλλεται να πράξει είναι να μη «σπαταλήσει» άλλες ευκαιρίες, που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν πολλές ακόμη. Η διακοπή του πρωταθλήματος αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές, να πάρουν τις ανάσες τους και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να μπουν φουριόζοι να τελειώσουν ό,τι άρχισαν. Με νίκη επί του Απόλλωνα στην επόμενη αγωνιστική «φωτογραφίζουν» τον τίτλο και βάζουν τις σαμπάνιες στην κατάψυξη! Το παιγνίδι κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι, αλλά γι’ αυτό είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε.

Διαβάστε επίσης: Η ανάπαυση των πολεμιστών

Η ουσία ήταν και παραμένει η ίδια. Ο ΑΠΟΕΛ παρά την ήττα του στην «Αρένα» εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μόνο αν αποδεικτεί ιδανικός αυτόχειρας κατ’ εξακολούθηση μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα ή αν κάνει διπλό «χαρακίρι» στον αγώνα με τον Απόλλωνα και στο παιγνίδι που ακολουθεί με την Ομόνοια και θα είναι τυπικά φιλοξενούμενος. Για τέτοια ανατροπή μιλάμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ