aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ισχυρή βάση που μπορεί να γίνει ισχυρότερη

ΑΠΟΕΛ: Ισχυρή βάση που μπορεί να γίνει ισχυρότερη

Αναντίρρητα, ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει ισχυρή βάση ποδοσφαιριστών, η οποία θα γίνει ακόμα ισχυρότερη εάν αποδειχθούν επιτυχημένες οι μετεγγραφές που δρομολογούνται σε θέσεις που προκύπτει αναγκαιότητα επιπρόσθετων επιλογών. Αναφερόμαστε στο δεξιό άκρο της άμυνας, στο κέντρο της οπισθοφυλακής και στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Με το σκηνικό όσον αφορά στις αποχωρήσεις να αρχίσει σιγά-σιγά να ξεκαθαρίζει και το βαγόνι των προσθηκών να βρίσκεται στα μισά περίπου της διαδρομής, αυτομάτως καταλήγει ο καθένας στον «πυρήνα» των παικτών ή αν το προτιμάτε, σε αυτούς που θα συνθέτουν –εκ πρώτης– τη ραχοκοκαλιά.

Με την επιστροφή Βιντ Μπέλετς στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», εκφράζεται η σιγουριά πως ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα αποτελέσει παρελθόν. Σε ρόλο στόπερ θα κινείται ο έμπειρος Χοσέ Κρέσπο, ένας ποδοσφαιριστής με υψηλές παραστάσεις και ηγετική παρουσία επί σειρών ετών στον ΠΑΟΚ. Στο αριστερό άκρο υπάρχει η επιλογή του Φακούντο Σαμπάλα, ένας εκ των πιο σταθερών παικτών της ομάδας σε απόδοση στη λήξασα σεζόν.

Πάμε πιο κάτω: Ο νευραλγικός χώρος στη μεσαία γραμμή δεν αλλάζει σε σχέση με το φινάλε της περιόδου 2021-22. Η απόκτηση των δικαιωμάτων του Κίνγκσλεϊ Σαρφό, ενός παίκτη που ήλθε τον περασμένο Ιανουάριο και έκανε τη διαφορά, διατηρεί τη δυναμική. Δίπλα του, ασφαλώς, υπάρχει ο «λύκος» Λούκας Σόουζα. Προστέθηκε στο ρόστερ ο Ντάλσιο, ένας εξελίξιμος μεσοεπιθετικός παίκτης, ο οποίος γεννά υψηλές προσδοκίες. Στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Γκιόργκι Κβιλιτάια, παίκτης που αποτέλεσε το πρώτο βιολί του ΑΠΟΕΛ στο σκοράρισμα και στα άκρα ο ανανεωμένος την περσινή σεζόν Ντιεμερσί Εντονγκαλά.

Σε αυτούς, εννοείται πως προστίθενται πολλοί άλλοι παίκτες, οι οποίοι απέδειξαν πλειστάκις ότι μπορούν να δώσουν υπερπολύτιμες λύσεις. Όπως είναι οι Ανδρέας Καρώ, Γιάννης Σατσιάς, Μουρτάζ Νταουσβίλι, Δημήτρης Θεοδώρου, Γιώργος Εφραίμ, Μπερτ Εσελινγκ, Αντον Μάγκλιτσα και πάει λέγοντας.

Οσον αφορά στις «κλειστές» μετεγγραφές, δηλαδή των Μπέλετς και Σαρφό, αυτές θα ανακοινωθούν τη στιγμή που θα επιλέξει η διοίκηση. Ισως σε αυτούς να προστεθεί άλλος ένας, που θα συμπέσει χρονικά με την κυκλοφορία των εισιτηρίων διαρκείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ