aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ισχυρή κράση για τον τίτλο!

ΑΠΟΕΛ: Ισχυρή κράση για τον τίτλο!

Δεν σφυρηλάτησε μόνο το πνεύμα ενότητας κι ομοψυχίας η σπουδαία ανατροπή του σκορ απέναντι στον (διψασμένο) Απόλλωνα. Δεν κέρδισε έξτρα «πόντους» ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με την αψεγάδιαστη διαχείριση του ντέρμπι. Ο ΑΠΟΕΛ, δεν άντλησε μόνο γερή ψυχολογική τόνωση από την ένατη διαδοχική νίκη στο «σπίτι» του (πρωτάθλημα/κύπελλο). Δεν σκόρπησε απλά και μόνο κύμα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών του.

Ο Θρύλος, πρωτίστως, έστειλε ισχυρό μήνυμα προς πάσαν κατεύθυνση ότι, τούτη τη σεζόν, είναι πολύ πιο σωστά δομημένη και πανέτοιμη για να επιστρέψει στην κορυφή της πυραμίδας μετά το 2019.

Μετά την ήττα στις λεπτομέρειες απέναντι στην ΑΕΚ, «απάντησε» χωρίς χρονοτριβή, κλείνοντας στόματα. Κέρδισε μετά από τρία χρόνια τους κυανόλευκους στο ΓΣΠ, ντουμπλάροντας αυτομάτως τις νίκες κατά την τρέχουσα σεζόν απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές. Πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, «θυμίζοντας» κάτι από την επιβλητική εμφάνιση και την ευρεία νίκη επί της Ομόνοιας τον περασμένο Νοέμβριο (4-0). Οι νίκες, ειδικά σε ντέρμπι, ξέχωρα από το γεγονός πως ενισχύουν την ψυχολογία, όταν συνοδεύονται από πολλά τέρματα, εννοείται πως εκτοξεύουν τον ενθουσιασμό.

Πάμε πιο κάτω: Η συμβολή των Φρεντερίκο Μακέντα (κερδισμένο πέναλτι, ασίστ) και Μοχάμεντ Μπεν (γκολ) στην προχθεσινή επιτυχία, μπορεί να τους βοηθήσει ψυχολογικά για τη συνέχεια. Ο ΑΠΟΕΛ, έχει ανάγκη τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν επιλογές του Σέρβου κόουτς κατά τη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο. Αμφότεροι, απέδειξαν την κλάση του, «φωνάζοντας» ότι μπορούν να δώσουν επιπλέον ώθηση. «Κούμπωσαν» γρήγορα στο σύνολο, πανηγύρισαν προχθές βράδυ με ιδιαίτερη θέρμη τα γκολ, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως δεν ήλθαν για… τουρισμό, αλλά για να στεφθούν πρωταθλητές.

Με αυτά και με αυτά, κάθε τρίποντο από εδώ και πέρα, θ’ ατσαλώνει τον ΑΠΟΕΛ και θα τσαλακώνει την ψυχολογία των αντιπάλων του. Όσο θα προελαύνει, θα κόβει τα πόδια των ανταγωνιστών του. Είναι σημαντικό, λοιπόν, με το Παραλίμνι (11/2), όπως και με τη Δόξα (18/2), η ομάδα του Μιλόγεβιτς να μην χάσει βαθμούς εκτός προγράμματος.

Να μην δώσει το δικαίωμα αφενός στις ομάδες που ακολουθούν ότι μπορούν την ανατροπή και αφετέρου στην ΑΕΚ, ότι θα στρογγυλοκαθίσει στο ρετιρέ. Ειδικά, όταν το κάνει με σημαντικές απουσίες. Ο ΑΠΟΕΛ, δείχνει ότι βάθος στον πάγκο, έχει λύσεις για να βγάλει τον μαραθώνιο και ντέρμπι, μεταξύ άλλων και με την Ομόνοια στα προημιτελικά του κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ