aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ήρθαν κυρίως για έναν λόγο

ΑΠΟΕΛ: Ήρθαν κυρίως για έναν λόγο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ένας κεντρικός επιθετικός έχει πολλή δουλειά την ώρα του αγώνα. Διεκδικεί ψηλές μπαλιές, ανοίγει διαδρόμους, δέχεται πολλές πάσες, κρατά την μπάλα, βοηθά τους συμπαίκτες του να ξεμαρκαριστούν, δίνει μάχες με τους αντίπαλους αμυντικούς και πάει λέγοντας… Ωστόσο, άλλος είναι ο λόγος που -σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη (συνέντευξη Τύπου 9/6/2016),- «πάντα οι επιθετικοί είναι πιο ακριβοί»: κύριος ρόλος τους είναι η επίτευξη της πλειονότητας των γκολ της ομάδας τους, που αποτελούν άλλωστε το πιο ουσιαστικό στατιστικό του αθλήματος.

Βάσει τούτου λοιπόν, οι γαλαζοκίτρινοι περιμένουν πολλά από τους νεοαποκτηθέντες Μπεν Σαχάρ και Άντχε Νούχιου, αναφορικά με τη συμβολή τους στο σκοράρισμα. Αμφότεροι είδαν δίχτυα από μία φορά προς το παρόν, ο πρώτος μετρώντας 464’ και «πληγώνοντας» την Καρμιώτισσα και ο δεύτερος γράφοντας 282’ και σκοράροντας επί της Ζρίνσκι.

Έχουν ωστόσο τα ελαφρυντικά τους, καθώς ο Ισραηλινός ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και ο Κοσοβάρος ήταν το τελευταίο καλοκαιρινό απόκτημα, αφού ανακοινώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου. Θα κριθούν σε βάθος χρόνου και πιο αυστηρά με την πάροδο πολλών παιχνιδιών, όταν θα αποκτήσει και η ομάδα τους καλύτερη ομοιογένεια.

Το ερώτημα που πλανάται λοιπόν προς το παρόν είναι αν μπορούν να δώσουν τέρμα στην πενιχρή παραγωγικότητα των στράικερ του ΑΠΟΕΛ κατά την τελευταία διετία. Οι πρωτευουσιάνοι άλλωστε έχουν να δουν σκόρερ των «20+γκολ» από την εποχή του Πιέρου Σωτηρίου, ο οποίος αποχώρησε από το ρόστερ τους το καλοκαίρι του 2017. Έκτοτε βρίσκονται στην αναζήτηση του αποκαλούμενου «εύκολου γκολ».

Παρακάτω η παραγωγικότητα των κλασικών σέντερ φορ των γαλαζοκιτρίνων κατά την τελευταία πενταετία:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ