aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Ηρεμία, μετά την καταιγίδα

AΠΟΕΛ: Ηρεμία, μετά την καταιγίδα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να μπει νικηφόρα στο πρωτάθλημα και παραλλήλως να δώσει μια πρώτη «απάντηση» σχετικά με όσα ακούστηκαν μετά τον άδοξο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να θυμίσει (τον καλό) ΑΠΟΕΛ. Δηλαδή, να μπει από την αρχή δυνατά, να επιβάλει τον ρυθμό του, ανιχνεύοντας τους διαδρόμους που οδηγούν προς την εστία του Ερμή.

Ασφαλώς και λένε στην ομάδα ότι υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός στον σημερινό αντίπαλο. Αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν, αλλά οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από αυτό που θα εξαργυρώνεται με τους τρεις βαθμούς εννοείται πως θα χαρακτηριστεί ως αποτυχία. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν τεράστια ανάγκη από ηρεμία (μετά την καταιγίδα) και θα έρθει εάν κι εφόσον ξεπεράσουν το πρώτο εμπόδιο που θα συναντήσουν.

Θέλουν και θα ζητήσουν με μανία στον ΑΠΟΕΛ να πουν «καλημέρα» στο φετινό πρωτάθλημα με νίκη. Κάτι που, αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει μήνυμα πως είναι ικανοί να αντεπιτεθούν, έχοντας ως τελικό στόχο να υπερασπίσουν άλλη μια σεζόν το στέμμα τους, φτάνοντας έτσι σε ιστορικό επίτευγμα για τα κυπριακά δεδομένα.

Σοβαρότητα, πειθαρχία, συγκέντρωση, περιορισμός στο ελάχιστο των λαθών, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα είναι τα στοιχεία που θέλει και ζητεί ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, γι΄ αυτό και στις τελευταίες προπονήσεις δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να επισημαίνει στους παίκτες τους τρόπους επιβίωσης. Το μεγάλο στοίχημα, όμως, είναι ο ΑΠΟΕΛ να διασπάσει την άμυνα του Ερμή. Και βεβαίως, όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο το καλύτερο.

Οι στατικές φάσεις είναι ένα κομμάτι που δουλεύει ο Πορτογάλος προπονητής και αποτελεί έναν από τους (πολλούς) τρόπους ώστε να ξεκλειδωθεί η οπισθοφυλακή των «φτεροπόδαρων». Οι γαλαζοκίτρινοι οφείλουν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να επιβληθούν του Ερμή. Θα εξαρτηθούν πολλά, όχι μόνο από την απόδοση των Μοράις και Σόουζα, αλλά και από τη συμπεριφορά των υπόλοιπων παικτών που θα συνθέσουν το παζλ στη μεσοεπιθετική γραμμή. Οι Καζού, Αντωνίου, Κωνσταντίνου και Αλωνεύτης είναι εκτός αποστολής.

** Δύο παιχνίδια δίνει την επόμενη εβδομάδα ο ΑΠΟΕΛ. Την Τετάρτη αντιμετωπίζει εκ νέου στο «Αμμόχωστος» τη Νέα Σαλαμίνα (19/9, 19:00). Ματς που ήταν προγραμματισμένο για την 1η αγωνιστική και αναβλήθηκε. Την Κυριακή υποδέχεται τη Δόξα για την 4η αγωνιστική (23/9, 18:00).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ