aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ήλθε και έδεσε ο Κοσταντίνοφ

ΑΠΟΕΛ: Ήλθε και έδεσε ο Κοσταντίνοφ

Από τους 14 ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν στο ρόστερ κατά τη θερινή μετεγγραφική περίοδο, αυτός που καταγράφει τη μεγαλύτερη εξέλιξη μέχρι στιγμής στον ΑΠΟΕΛ, έχοντας αξιοσημείωτη συνέπεια στις εμφανίσεις του, δεν είναι άλλος από τον Γκεόργκι Κοσταντίνοφ.

Τα 540 αγωνιστικά λεπτά που φόρτωσε στα πόδια ο Βούλγαρος διεθνής ποδοσφαιριστής, επιβεβαίωσαν εν πολλοίς τις συστάσεις που τον συνόδευαν πριν μετακομίσει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» και ώθησαν τον Σωφρόνη Αυγουστή, ασφαλώς, να δώσει τη συγκατάθεσή του.

Πως, δηλαδή, πρόκειται για… κοντρολαρισμένο χαφ, με μπόλικα τρεξίματα στο αγωνιστικό χώρο, ο οποίος διαθέτει το υπόβαθρο ώστε να αυξήσει τον βαθμό συνοχής στη νευραλγική γραμμή του κέντρου. Ο εν ενεργεία διεθνής παίκτης, κάνει αθόρυβη δουλειά εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών. Κατευθύνει τους συμπαίκτες του σε στιγμές που προκύπτει ανάγκη, καλύπτει κενούς χώρους, ανακόπτει επιθέσεις του αντιπάλου, την ίδια ώρα που «ξεγλιστρά» από τα μαρκαρίσματα προκειμένου να υποδεχθεί την μπάλα, συμβάλλοντας στη δημιουργία οργανωμένων επιθέσεων της ομάδας του.

Ο 31χρονος ανασταλτικός μέσος, πάντως, δεν είναι τυχαίος. Ήλθε στον ΑΠΟΕΛ, αφού έμεινε ελεύθερος από τη ρωσική Άρσεναλ Τούλα, στην οποία αγωνίστηκε για μια τετραετία (2018-22), καταγράφοντας 107 συμμετοχές. Προηγουμένως, υπενθυμίζουμε, έπαιξε σε Λούντογκορετς (2012-13), Μπερόε Σταρ (2013-15), Λέφσκι Σόφιας (2015-17) και Μακάμπι Χάιφα (2017-18).

Στα θετικά είναι επίσης το γεγονός πως μπορεί να παίξει και στην άμυνα. Σ’ αυτό τον βοηθάει και το ύψος του (1,84 μ.). Προωθείται στην αντίπαλη περιοχή κατά την εκτέλεση στατιστικών φάσεων και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα με κεφαλιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ