aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Il contrattacco all’ italiana

ΑΠΟΕΛ: Il contrattacco all’ italiana

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η σημερινή έξοδος του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Πάφος FC αναμένεται δύσκολη, ωστόσο ο Πάολο Τραμετσάνι περιμένει ότι το… contrattacco italiano (μετ.: ιταλική αντεπίθεση) θα έχει και συνέχεια. Τα δύο τρίποντα στη σειρά και ειδικά το δεύτερο, επί των Αλκής (4-2) και Ομόνοιας (2-0), άλλαξαν άρδην τα ψυχολογικά δεδομένα για τους γαλαζοκίτρινους και το ζητούμενο είναι να δοθεί συνέχεια.

Στο «Στέλιος Κυριακίδης», άλλωστε, η ομάδα της Λευκωσίας θα επιδιώξει ό,τι και στις προηγούμενες εξορμήσεις της. Έχοντας 4 στα 4 μακριά από το ΓΣΠ και όντας η μοναδική αλάνθαστη φιλοξενούμενη του πρωταθλήματος, θα επιδιώξει άλλο ένα «διπλό». Αν το πάρει, θα είναι το έβδομο σερί, με τα δύο της περασμένης σεζόν επί των ΑΕΚ (3-1) και ΑΕΛ (2-1).

Μεγαλύτερη σημασία βεβαίως θα έχει -αν έρθει- η επιτυχία για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, παρά για στατιστικούς. Ωστόσο, το προπονητικό επιτελείο του ΑΠΟΕΛ ευελπιστεί ότι σήμερα εκτός από το ωφέλιμο (τρεις βαθμοί) θα έρθει ακόμη περισσότερο το τερπνόν (ικανοποιητική εμφάνιση). Άλλωστε, όπως είπε και ο Τραμετσάνι: «Η συμπεριφορά της ομάδας με την Ομόνοια ήταν καλύτερη, όμως πρέπει να βελτιωθούμε».

Διαβάστε επίσης: Αποχώρηση από το Δ.Σ. του ΑΠΟΕΛ

Είναι όμως και η κατάσταση της Πάφος FC που προϋποθέτει κόπο και μόχθο για την επίτευξη του στόχου των πρωταθλητών της περασμένης σεζόν. Οι γαλάζιοι πέτυχαν την πρώτη νίκη τους το περασμένο Σάββατο και μάλιστα στην έδρα της Ομόνοιας (2-4), κάτι που βελτίωσε σημαντικά την αυτοπεποίθησή τους και, σίγουρα, η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για οποιαδήποτε φιλοξενούμενή τους.

Διαβάστε επίσης: Έδειξε τα «δόντια» του στον Ντε Βινσέντι ο Τραμετσάνι

Η σημερινή γηπεδούχος άλλωστε δεν μπορεί να υποτιμηθεί, αντιθέτως διαθέτει ποδοσφαιριστές με πολύ αξιόλογο βιογραφικό και με την έλευση του Ζέλικο Κάπιτς, είναι πιθανό να αναγεννηθούν. Όλα αυτά ηχούν σαν καμπανάκι κινδύνου για τους γαλαζοκίτρινους, οι οποίοι ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για στραβοπάτημα-πισωγύρισμα. Αντιθέτως, δηλώνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη Λευκωσία απόψε με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ