aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ιδιαίτερα μαθήματα από τον Σωφρόνη Αυγουστή

ΑΠΟΕΛ: Ιδιαίτερα μαθήματα από τον Σωφρόνη Αυγουστή

Για να φτάσει στο ζητούμενο ο ΑΠΟΕΛ στο «καυτό» ντέρμπι της Κυριακής, εννοείται πως πρέπει να επιτεθεί και πρωτίστως να βρει τον τρόπο ώστε να διασπάσει την αμυντική διάταξη του Απόλλωνα, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς. Θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να βρει τον τρόπο ώστε να αναπτύξει τους αυτοματισμούς που θα της επιτρέψουν να ασκήσει πίεση στην αμυντική γραμμή των κυανόλευκων.

Ξέχωρα από το πόσο καλά θα συμπεριληφθεί στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης, άλλη τόση και ίσως μεγαλύτερη σημασία σε τόσο σπουδαίας σημασίας 90λεπτο, θα διαδραματίσει το πώς ο ίδιος θα συμπεριφερθεί ανασταλτικά. Γιατί ο Απόλλων μπορεί να βασίζεται κατά τον τελευταίο ενάμιση μήνα στα γκολ του Μπακαλί Νταμπό, αλλά διαθέτει πλειάδα αξιόλογων μεσοεπιθετικών παικτών. Αγωνιζόμενος ως γηπεδούχος, εξάλλου, σκόραρε 25 φορές έναντι 18 ως φιλοξενούμενος, κάτι που επίσης λέει αρκετά.

Ο Κύπριος κόουτς του ΑΠΟΕΛ, παρά την επιθετική αγωνιστική φιλοσοφία που τον χαρακτηρίζει, εστιάζει και στο εν λόγω σκέλος, προσδοκώντας ότι οι ποδοσφαιριστές που θα επιλέξει για να αρχίσουν το ματς θα έχουν άριστη συνεργασία. Σε αυτό το πλαίσιο έχει και σημαντικά τετ α τετ με παίκτες που κρίνει ότι αποτελέσουν κλειδιά.

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα της Λευκωσίας, δεν απέφυγε σε πρόσφατες αναμετρήσεις τα εύκολα λάθη. Ενδεικτικό είναι το στατιστικό στοιχείο που λέει ότι στα τελευταία 12 παιχνίδια πρωταθλήματος, μονάχα σε δύο εξ αυτών διατήρησε το μηδέν παθητικό. Από τον περασμένο Φεβρουάριο, δηλαδή, δέχθηκε σε μία ντουζίνα αγώνων 16 τέρματα.

Σε κάθε περίπτωση, το προπονητικό τιμ λαμβάνει τα μέτρα του και προετοιμάζει με κάθε επιμέλεια τους ποδοσφαιριστές, ώστε να φύγουν από το γήπεδο της Λεμεσού με το ζητούμενο.

Εννοείται πως αλλαγές στο αρχικό σχήμα δεν θα γίνουν πολλές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Ενδεχομένως αυτές να περιοριστούν στους Ντιεμερσί Εντονγκαλά και Ανδρέα Καρώ, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν τη θέση των Ντανίλο Κάμπος, Μπερτ Έσελινγκ. Η ετοιμότητα του Γκιόργκι Κβιλιτάια θα ξεκαθαρίσει στην αυριανή και τελευταία προπόνηση. Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση δεξιώθηκε χθες την ομάδα σε εστιατόριο στη Λευκωσία, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο το μήνυμα της απόλυτης συσπείρωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ