aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η «ζώνη Σένγκεν» και τα πιτς

ΑΠΟΕΛ: Η «ζώνη Σένγκεν» και τα πιτς

Ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό είναι για πολλούς ο κορυφαίος κεντρικός μέσος στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ αισθάνονται ικανοποίηση επειδή έχουν συμφωνία μαζί του για ακόμα δύο χρόνια. Κάτι που σημαίνει πως οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν (εκτός απροόπτου) εγγυημένη την ποιότητά του στη μεσαία γραμμή, τουλάχιστον για τις εγχώριες υποχρεώσεις τους και για τη νέα σεζόν.

Από εκεί και πέρα, όμως, ένας Θεός ξέρει πως έχουν ανάγκη τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκό όμιλο. Από τη στιγμή λοιπόν που, όπως είναι γνωστό, ο Γκανέζος δεν έχει δικαίωμα να ταξιδέψει σε χώρα της «ζώνης Σένγκεν», οι πρωτευουσιάνοι δεν μπορούν να το αφήσουν στην τύχη. Να ελπίζουν δηλαδή πως θα κληρωθούν με ομάδα από άλλον ευρωπαϊκό προορισμό.

Γι’ αυτό και θα ήταν ό,τι καλύτερο αν υπάρχει ετοιμότητα πιθανής αναπλήρωσης της απουσίας του Σαρφό. Από το υφιστάμενο ρόστερ, υπάρχει βεβαίως ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Επίσης ποιοτικός μέσος, ο οποίος έδειξε μπορεί να ηγηθεί στη μεσαία γραμμή. Προκύπτει όμως και με αυτόν «θεματάκι». Θα πρέπει να επιστρέψει εγκαίρως από τον τραυματισμό του στον προσαγωγό, να ενταχθεί κανονικά στην προετοιμασία και να αφήσει πίσω του μια και καλή την κακοδαιμονία.

Ένα ζήτημα λοιπόν είναι τι θα κάνει ο ΑΠΟΕΛ στη συγκεκριμένη θέση, με έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να λείψει λόγω «ζώνης Σένγκεν» και άλλον έναν που βρίσκεται ήδη στα πιτς όντας επιρρεπής σε τραυματισμούς (για τον Αργεντινό γράφεται ήδη στην Ελλάδα, έστω και παρασκηνιακά, ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει στον Αρχάγγελο). Θα στηριχτεί σε αυτούς στην ευρωπαϊκή πορεία του ή θα μπει στον πειρασμό απόκτησης ακόμη ενός ποιοτικού κεντρικού μέσου; Εύλογο ερώτημα προς απάντηση…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ