aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η τριάδα που έγινε τετράδα, αλλά πάλι…

ΑΠΟΕΛ: Η τριάδα που έγινε τετράδα, αλλά πάλι…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αρκετός λόγος έγινε στο ντέρμπι με την ΑΕΛ όσον αφορά στην επιλογή του Πάολο Τραμετσάνι να επιλέξει ένα αμυντικογενές «τρίγωνο» στην καρδιά του κέντρου. Ο Κώστας Αρτυματάς συμπλήρωνε τον Νούνο Μοράις και λίγο πιο μπροστά κινήθηκε ο Λούκας Σόουζα. Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, δεν κατάφερε να επιβληθεί και ως εκ τούτου να αναπτυχθεί σωστά.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Προς το παρόν πλέει με… βάρκα την ελπίδα και βλέπουμε

Ο Ιταλός προπονητής στο προχθεσινό παιχνίδι απέναντι στην Αλκή διατήρησε την εν λόγω τριάδα, με τη διαφορά ότι έδωσε φανέλα βασικού και στον Γκάγιας Ζαχίντ, ο οποίος συνέκλινε συνεχώς, υποστηρίζοντας από τον άξονα ώστε να βγουν (κυρίως) οι κάθετες πάσες. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο μέρος κατά διαστήματα η ομάδα κινήθηκε σε υποφερτά τουλάχιστον επίπεδα, αλλά στην επανάληψη παρουσίασε χτυπητές αδυναμίες, παρά το γεγονός πως στο δεύτερο μέρος πέτυχε τα τρία από τα τέσσερα τέρματά της.

Ουσιαστικά, ο ΑΠΟΕΛ στο 90λεπτο με την ομάδα της Ορόκλινης εγκλωβίστηκε σε ένα μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης. Δηλαδή, η μπάλα πήγαινε σχεδόν συνεχώς στα δεξιά, εκεί που βρισκόταν ο Αλ-Τάαμαρι, με αντίπαλη αμυντική διάταξη να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Όσο οι γαλαζοκίτρινοι αδυνατούν να αναπτύξουν ιδέες στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης και πρωτίστως, οι κινήσεις των παικτών δεν είναι αυτές που θα επιτρέψουν γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο η αγωνιστική εικόνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ