aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η «τράπουλα του Αυγουστή

ΑΠΟΕΛ: Η «τράπουλα του Αυγουστή

Οι γαλαζοκίτρινοι παλμοί ανέβηκαν, η αδρεναλίνη εκτοξεύτηκε στα ύψη και πλέον στον ΑΠΟΕΛ, δεν βλέπουν την ώρα που η μπάλα θα στηθεί στο ΓΣΠ. Στο αυριανό προτελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν απέναντι στην Ανόρθωση, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» την επιστροφή, μετά το καλοκαίρι του 2018, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ανακτώντας αυτομάτως τη χαμένη αίγλη της, παίρνοντας σημαντικές οικονομικές ανάσες.

Ο Κύπριος προπονητής είδε τους Γκιόργκι Κβιλιτάια και Τόμας ντε Βινσέντι να γυμνάζονται με την ομάδα, κάτι που αποτελεί αναμφίβολα ευχάριστη εξέλιξη, ωστόσο είναι δύσκολο να τους ρίξει στο αρχικό σχήμα. Ο Γεωργιανός είναι εκτός αγωνιστικής δράσης τον τελευταίο ενάμιση μήνα και ο Αργεντινός έπαιξε μόλις μία φορά από τον περασμένο Φεβρουάριο. Επίσης, ξεκαθάρισε και η κατάσταση του Άντον Μάγκλιτσα. Ο Κροάτης επιθετικός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και έμεινε εκτός αποστολής.

Με δεδομένο το γεγονός πως ο Βούγιαντιν Σάβιτς μένει εκτός επιλογών λόγω τιμωρίας, τα κουκιά όσον αφορά στις επιλογές για το κέντρο της άμυνας είναι μετρημένα. Δίπλα από τον Πάολο Βινίσιους θα βρεθεί ένας εκ των Ανδρέα Καρώ και Μπερτ Έσελινκ. Το ερωτηματικό προκύπτει λόγω της παρουσίας του Κύπριου διεθνούς στο ντέρμπι του Τσιρείου. Την τετράδα στην οπισθοφυλακή θα συμπληρώσουν οι Ζοάο Πέδρο, Φακούντο Σαμπάλα ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα επιστροφής του Σιμόνε Σκουφέτ κάτω από τα δοκάρια.

Ποιοι θα κινούνται, τώρα, στην καρδιά του κέντρου; Η τριάδα αποτελούμενη από τους Γιάννη Σατσιά, Κίνγκσλεϊ Σαρφό και Λούκας Σόουζα είχε καλή παρουσία στο προηγούμενο ματς, οπότε έχουν αυτομάτως το προβάδισμα. Έτοιμος είναι, υπενθυμίζουμε, ο Μουρτάζ Νταουσβίλι.

Πάμε πιο κάτω: Σε περίπτωση που κριθεί καθόλα πανέτοιμος ο Γκιόργκι Κβιλιτάια, τότε θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα, με τους Ντιεμερσί Εντονγκαλά και Τορνίκε Οκριασβίλι στα άκρα. Εάν ο Γεωργιανός επιθετικός μείνει εκτός ενδεκάδας, τότε ο κόουτς Αυγουστή θα ανακατέψει την τράπουλα. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν θα γινόταν εάν ο Λέο Νατέλ δεν αποκόμιζε μυϊκό τραυματισμό στον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα. Ο Βραζιλιάνος που δεν υπολογίζεται για το φινάλε της σεζόν, σε περίπτωση που ήταν διαθέσιμος, θα μεταφερόταν αυτομάτως σε μία θέση (κεντρικός φορ) που γνωρίζει καλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ