aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η τέταρτη να είναι και φαρμακερή

ΑΠΟΕΛ: Η τέταρτη να είναι και φαρμακερή

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ένας ματς, μία πρόκριση! Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να αντιμετωπίσει την Καϊσάρ εκτός έδρας (15:00, Cablenet1), για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι γαλαζοκίτρινοι θα ψάξουν την πρώτη τους νίκη μέσα στο Καζακστάν, που θα ισούται με πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ως γνωστόν, οι αγώνες είναι μονοί και χωρίς θεατές και μέσα σ’ ένα 90λεπτο ίσως και 120 λεπτά, θα κριθεί το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο.

Ο ΑΠΟΕΛ, με την ευρωπαϊκή εμπειρία του αλλά και την ποιότητά του ως ομάδα, θα θελήσει να κάνει τη δουλειά του και να φύγει θριαμβευτής από μια χώρα που δεν έχει καλή παράδοση. Αντιθέτως, στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του τα τελευταία χρόνια δέχθηκε ισάριθμες ήττες. Από την ίδιο αντίπαλο, την Αστάνα. Τώρα, απέναντι στην Καϊσάρ θέλει να τη δει αλλιώς και να βάλει τέλος στην «κατάρα».

Το 2015 για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ηττήθηκε με 1-0. Την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2016, για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχασε με 2-1. Και το 2018, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Είχε νικήσει με 1-0 στο ΓΣΠ και έχασε με το ίδιο σκορ εκτός έδρας, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις «διαφορές» τους στα πέναλτι και την Αστάνα να επικρατεί και να παίρνει την πρόκριση.

Βεβαίως, άλλο τότε άλλο τώρα. Πρόκειται για ένα άλλο παιχνίδι, απέναντι σε άλλον αντίπαλο. Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζεται ανώτερος και θα θελήσει να το επιβεβαιώσει εντός αγωνιστικού χώρου. Η ομάδα του Ουζουνίδη παρουσιάζεται αλλαγμένη προς το καλύτερο, βάσει της εικόνας στο τελευταίο ματς με την ΑΕΛ. Χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια στο παιχνίδι της. Εφόσον είναι συγκεντρωμένη και αποφασιστική, είναι ικανή για το «διπλό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ