aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η «σκούπα» μπαίνει στον «Αρχάγγελο»

ΑΠΟΕΛ: Η «σκούπα» μπαίνει στον «Αρχάγγελο»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Αργά και βασανιστικά κυλά η χειρότερη σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Οι αγώνες της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος είναι πραγματικό μαρτύριο για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη και τους φίλους της ομάδας. Όσο υπήρχε το κίνητρο της κατάκτησης του κυπέλλου υπήρχε σοβαρός λόγος αξιοποίησης των αγώνων στο β’ γκρουπ, παρόλο που η συμμετοχή στον όμιλο υποβιβασμού για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας δικαίως έφερε τριγμούς στο γαλαζοκίτρινο οικοδόμημα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως μετά την ήττα με 1-0 από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για τα ημιτελικά του κυπέλλου, ακολούθησαν η ήττα από τον Ερμή, η ισοπαλία με τον Ερμή και η αποτυχία με την Πάφος FC. O Σάββας Πουρσαϊτίδης επανέλαβε το πρόβλημα ποιότητας της ομάδας του και την ανάγκη ενίσχυσης σε όλες τις θέσεις. O Ελλαδίτης τεχνικός κάθε φορά που ερωτάται εάν θα τεθούν εκτός ομάδας παίκτες που δεν υπολογίζονται δίνει την ίδια απάντηση. «Πώς θα μπορούσα να το κάνω και να ζητήσω να παίξουν. Ίσως για κάποιους να είναι κριτήριο για να αλλάξουν την κατάσταση». Το βέβαιο είναι πως στην πραγματικότητα ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ θέλει όσο κανείς άλλος να πατήσει ένα κουμπί και να λήξει η σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι απομένουν άλλοι πέντε αγώνες πρωταθλήματος στον «Αρχάγγελο» δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Η «σκούπα» θα μπει στο προπονητικό κέντρο σύντομα και είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν σαρωτικές αλλαγές με μαζική αποχώρηση παικτών. Ελάχιστοι από το υφιστάμενο ρόστερ θα επιβιώσουν. Ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν μένουν οι Γκάγιας Ζαχίντ, Γιώργος Μερκής, Ανουάρ Τουχαμί και Εμίλιο Ενσούε. Με εξαίρεση τον τελευταίο η παραμονή του οποίου είναι αμφίβολη, εκτός απρόοπτου για διαφορετικούς λόγους δεν θα φοράει κανείς τα γαλαζοκίτρινα την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο Πουρσαϊτίδης είπε τη μισή αλήθεια

Εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας είναι οι Μιγκέλ Σίλβα, Αρτούρ Ζορζ, Μπεν Σαχάρ και Άντε Νούχιου, ενώ είναι δεδομένο ότι σε μεταγενέστερο στάδιο η «μαύρη» λίστα του Πουρσαϊτίδη θα συνεχίσει. Πρόθεση της διοίκησης είναι να μπει σε διαδικασία αναπροσαρμογής συμβολαίων και ποδοσφαιριστών που θα παραμείνουν στο ρόστερ, ώστε να μειώσει το μισθολόγιο.

Διαβάστε επίσης: Φωτίου: «Γέλασα με την εικόνα που έβγαλα όχι με την κατάντια του ΑΠΟΕΛ» 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ