aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η σημαντικότητα του 90λεπτου και ο «ιστός» του Σωφρόνη

ΑΠΟΕΛ: Η σημαντικότητα του 90λεπτου και ο «ιστός» του Σωφρόνη

Για να έχει… αξία η νίκη επί της ΠΑΕΕΚ και, πολύ περισσότερο, να αντλήσει την απαιτούμενη αγωνιστική ώθηση ενόψει της συνέχειας, ο ΑΠΟΕΛ καλείται όχι μόνο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σημερινού ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αλλά να ανιχνεύσει τον τρόπο ώστε να καταβάλει την αντίσταση της Ανόρθωσης. Όσες δυσκολίες έχει η σημερινή αποστολή, άλλη τόση είναι η σημαντικότητά της. Βλέπετε, εάν καρπωθεί τη δεύτερη νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα θα ανέβει σκαλοπάτια στη βαθμολογία, μειώνοντας παραλλήλως τις αποστάσεις από την κορυφή.

Η αλήθεια είναι πως οι πρωτευουσιάνοι δεν έπεισαν μέχρι στιγμής. Μόλις την περασμένη αγωνιστική πανηγύρισαν το πρώτο «τρίποντο» και, μάλιστα, με την ψυχή στο στόμα απέναντι στην ΠΑΕΕΚ. Ωστόσο βγάζουν καλύτερη αγωνιστική εικόνα σε σχέση με το ξεκίνημα, λειτουργούν πιο ομαδικά στον αγωνιστικό χώρο και, κυρίως, βελτιώθηκαν στη δημιουργία ευκαιριών. Ο χρόνος, εν κατακλείδι, φαίνεται πως δουλεύει υπέρ τους.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με χθεσινή προπόνηση, κατά την οποία αξιολογήθηκε άλλη μία φορά η κατάσταση των ποδοσφαιριστών και ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ πήρε τις τελικές αποφάσεις όσον αφορά στο αρχικό σχήμα. Με βάση τις εκτιμήσεις, δεν αναμένεται ότι θα ανακατέψει την τράπουλα σε σχέση με το προηγούμενο ματς.

Ως εκ τούτου, ο Μιχαήλ θα βρεθεί άλλη μία φορά κάτω από τα δοκάρια και στην αμυντική τριάδα θα διατηρηθούν οι Καρώ, Σάβιτς, Πολυκάρπου. Ο Σαμπάλα θα καλύψει την αριστερή πλευρά και στη δεξιά το προβάδισμα έχει ο Θεοδώρου έναντι του Τσεπάκ. Από εκεί και πέρα, ο Σόουζα θα είναι στην καρδιά του κέντρου, έχοντας ως παρτενέρ έναν εκ των Νταουσβίλι, Λουντεμό.

Στη γραμμή κρούσης θα κινούνται οι Νατέλ, Κβιλιτάια και λίγο πιο πίσω τους ο Ντανίλο. Ο Αυγουστή έχει πλειάδα επιλογών στη διάθεσή του, επομένως έχει την ευχέρεια να παρουσιάσει την ομάδα του ελαφρώς διαφοροποιημένη. Ωστόσο το ράβε-ξήλωνε δεν φέρνει πάντοτε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, κάτι που προφανώς προσμετρά ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ. Εκτός επιλογών είναι οι Βινίσιους, Σάντος, Ντε Βινσέντι, Οκριασβίλι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ