aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η Σαλαμίνα, ο Μούσα και τα (πολλά) «πρέπει»

ΑΠΟΕΛ: Η Σαλαμίνα, ο Μούσα και τα (πολλά) «πρέπει»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Οι εξελίξεις στον ΑΠΟΕΛ, σε Κύπρο και Ευρώπη, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τα εσωτερικά της ομάδας (στο κεφάλαιο βοηθός προπονητής) τρέχουν, ωστόσο όλοι στον σύλλογο έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον αυριανό (19:00) αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος». Με 3/3 οι γαλαζοκίτρινοι έχουν την πυξίδα τους στραμμένη στο 4/4 και την ενίσχυση των πιθανοτήτων για το όγδοο συνεχόμενο και την επέκταση της αυτοκρατορίας τους.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ρευστό το σκηνικό με Χατζηλούκα, λόγω Ντολ!

Ο Τόμας Ντολ δεν έχει καιρό για χάσιμο και παίρνει τα μέτρα για τον αγώνα με τους ερυθρόλευκους και λογικά θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Καραμπάχ. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν ο Γερμανός θα επαναφέρει τον Αλ Τάαμαρι στις βασικές επιλογές και αν θα τερματιστεί το τράβηγμα τ’ αφτιού. Λογικά η τιμωρία-παραδειγματισμός του νεαρού Ιορδανού διεθνούς δεν θα έχει συνέχεια, αυτό όμως το γνωρίζει μόνο η διοίκηση και ο καθ’ ύλην αρμόδιος της ομάδας.

Ένα μικρό ροτέισιον, εξάλλου, θεωρείται δεδομένο γιατί υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ζοαζίνιο, Άλεφ, Μπέζιακ και Γιάκολις είναι τέσσερις ανάμεσα σε άλλους ποδοσφαιριστές που διεκδικούν θέση για να βρεθούν στη σέντρα του «Αμμόχωστος» αύριο. Ένα παιγνίδι κάθε άλλο παρά εύκολο αφού η ομάδα του Πουρσαϊτίδη βρίσκεται σε ανοδική αγωνιστική πορεία και μετρά δύο νίκες στη σειρά με Παραλίμνι και ΑΕΛ. Είναι σημαντικό ακόμη για τον ΑΠΟΕΛ αυτά τα παιγνίδια με τις μικρομεσαίες ομάδες να τα κερδίζει, αφού εκτός από δυναμική φαίνεται πως φέτος θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι μικρομεσαίες ομάδες θα είναι και οι ρυθμιστές σε ό,τι έχει να κάνει με την κορυφή.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Κόβοντας τα μικρά, σταματάς τα μεγάλα

Κάπου εδώ όμως μπαίνει στη μέση και ο παράγοντας απόδοση, βασική προϋπόθεση όχι μόνο για να μπορέσουν οι γαλαζοκίτρινοι να φτάσουν στη νίκη, αλλά για να ικανοποιήσουν και το λαϊκό αίσθημα. Στοιχείο το οποίο επίσης επιβάλλεται να αναζητήσουν παίκτες και τεχνική ηγεσία, αφού είναι απαραίτητο στην ανηφόρα που βρίσκεται μπροστά τους, αρχής γενομένης από αυτή τη βδομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ