aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Η πρώτη φορά είναι δύσκολη»

ΑΠΟΕΛ: «Η πρώτη φορά είναι δύσκολη»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Βάντερ Βιέιρα δεν είχε κρυφτεί πίσω από τις λέξεις. «Η πρώτη φορά είναι η δύσκολη», είχε παραδεχθεί ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του ΑΠΟΕΛ, σχολιάζοντας το γεγονός πως βρέθηκε αντιμέτωπος με την τέως του ομάδα, ΑΕΚ. Το ίδιο έργο ξανά, ένα χρόνο μετά, με εκ νέου σε ρόλο πρωταγωνιστή έναν τέως «ΑΕΚτζή».

Για τον Τόμας Κρίστιανσεν ασφαλώς ο λόγος, ο οποίος μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης προπονητικής παρουσίας στον πάγκο των Λαρνακέων μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ, στον σύλλογο δηλαδή που είχε κερδίσει (σχεδόν) στο νήμα του τερματισμού τους κιτρινοπράσινους στη μάχη της κατάκτησης του τίτλου.

Όπως και με τον Βάντερ, έτσι και με τον Κρίστιανσεν, είχαν καταγραφεί έντονες αντιδράσεις των οπαδών της ΑΕΚ στο άκουσμα της αποχώρησής τους με προορισμό το προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος».

Πώς αυτές θα εκδηλωθούν το βράδυ του Σαββάτου στον Δανό τεχνικό, αυτή τη φορά, ουδείς μπορεί να το γνωρίζει. Όπως και για το ποια συναισθήματα ξυπνά στον Τόμας η επικείμενη μάχη. Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για επαγγελματία κόουτς που έχει φιλοδοξίες, οι οποίες κρίνει πως περνούν (επί της παρούσης) μέσω του ΑΠΟΕΛ.

Δεν αντιλέγει κανείς ότι η πρώτη φορά που θα τεθεί αντίπαλος της προηγούμενής του ομάδας και μάλιστα στη Λάρνακα είναι ένα γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο. Γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά πως τα φώτα θα πέσουν πάνω του.

Επιστρέφει σ ένα περιβάλλον που θα δει πολλά γνώριμα πρόσωπα, εκεί που πανηγύρισε πολλές επιτυχίες και θα του ξυπνήσουν αναμφιβόλως θύμησες. Έστω και αν η ΑΕΚ πλέον έχει μετακομίσει στο νέο της «σπίτι».

Από την άλλη, όμως, είναι συνειδητοποιημένος για τη σπουδαιότητα του ντέρμπι, πέντε στροφές πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου, και προσπαθεί καθημερινώς να προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται τους παίκτες του για να «δαμάσουν» την αντίπαλο μέσα στο άντρο της.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει την ευκαιρία να σπάσει το αλάνθαστο σερί που τρέχει η αντίπαλος και να αναρριχηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Θα μετρήσει δυνάμεις κόντρα σε μια σεβαστή ομάδα και εννοείται πως καλείται να μοχθήσει αρκετά για να φτάσει στο ζητούμενο που θα ενισχύσει την πορεία ενόψει της συνέχειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ