aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η πρόταση του «Ντέβι» με αριθμούς

ΑΠΟΕΛ: Η πρόταση του «Ντέβι» με αριθμούς

«Είμαστε πάντα ένα μέτρο πίσω από την μπάλα», δήλωσε ο Τομάς ντε Βινσέντι μετά το ντέρμπι με τον Απόλλωνα (1-1). Με μια πρόταση φωτογράφισε ουσιαστικά μία από τις βασικές αιτίες, που δεν επιτρέπουν στον ΑΠΟΕΛ να παίρνει αποτελέσματα ακόμα και μετά από καλές εμφανίσεις.

Το πρόβλημα στην τελική πάσα είναι εμφανές και αποτυπώνεται άλλωστε μέσω των αριθμών. Κατ’ αρχάς, οι γαλαζοκίτρινοι σκοράρουν σπανίως από εν κινήσει ποδόσφαιρο, αφού το μεγάλο «όπλο» παραμένουν με διαφορά οι στατικές φάσεις. Ένα το κρατούμενο.

Από εκεί και πέρα, είναι και οι αριθμοί των παικτών που έχουν την κύρια ευθύνη για τροφοδοσία της μπάλας στην περιοχή. Από τους μέσους έχει δύο ασίστ ο Λούκας Σόουζα, από τους ακραίους επιθετικούς ο Νατέλ έχει μία και από τους πλάγιους μπακ οι Ισάμ Τσεπάκ και Δημήτρης Θεοδώρου έχουν από μία. Οι δύο τελευταίοι, όμως, από στατικές φάσεις, ο πρώτος με κεφαλιά και όχι σέντρα, ο δεύτερος από εκτέλεση κόρνερ.

Τα «δεκάρια» Ντανίλο Κάμπος και Τομάς ντε Βινσέντι (με το ελαφρυντικό ότι αμφότεροι έλειψαν πολύ καιρό λόγω τραυματισμού), καθώς και ο Τορνίκε Οκριασβίλι (αγωνίστηκε και επιτελικός), δεν έδωσαν μία πάσα που αξιοποιήθηκε από τους επιθετικούς.

Γίνεται κατανοητό ότι είναι πολύ πενιχρή η συνεισφορά των μέσων και των ακραίων στη δημιουργία τερμάτων. Ένας τομέας λοιπόν που νοσεί ο ΑΠΟΕΛ και χρήζει βελτίωσης, είτε με τη δουλειά που θα γίνει στις προπονήσεις είτε μέσω της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ