aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η πρωτάρα, η έμπειρη και η οικοδέσποινα

ΑΠΟΕΛ: Η πρωτάρα, η έμπειρη και η οικοδέσποινα

Στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν, αναχωρεί την Κυριακή ο ΑΠΟΕΛ για τους αγώνες του Preliminary Round του UEFA Futsal Cup.

Οι «γαλαζοκίτρινοι», ως γνωστό θα αντιμετωπίσουν τρεις πρωταθλήτριες ομάδες, την οικοδέσποινα ASUE Yerevan (Αρμενίας), την JB Futsal Gentofte (Δανίας) και την AFM Futsal Maniacs (Ελβετίας).  Η νικήτρια του ομίλου θα εξασφαλίσει την πρόκριση στο Main Round του UEFA Futsal Cup.

Την πρώτη αγωνιστική η ομάδα θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ελβετίας. Η AFM Futsal Maniacs ιδρύθηκε το 2011 και θεωρείται από τις αναπτυσσόμενες ομάδες της χώρας.

Πέρυσι κατέκτησε για πρώτη φορά το εγχώριο πρωτάθλημα και εξασφάλισε επίσης για πρώτη φορά τη συμμετοχή της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Στην κανονική διάρκεια της περσινής χρονιάς τερμάτισε στη δεύτερη θέση και κατέκτησε τον τίτλο σε μονό παιχνίδι απέναντι στην Minerva Futsal με 11-9. Στα ημιτελικά κέρδισε την Lugano με δυο νίκες και συνολικό σκορ 12-7 (4-3, 8-5).

Τη δεύτερη αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Δανίας. Πρόκειται για την JB Futsal Gentofte, η οποία εξελίσσεται σε μόνιμη πρωταθλήτρια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, το 2013, το 2015 και το 2016.

Το περσινό πρωτάθλημα το πανηγύρισε σε βάρος της Kobenhavn με 4-1, ενώ στα ημιτελικά των πλέι οφ κέρδισε την Kolding με 7-2. Στην κανονική περίοδο τερμάτισε 1η με 13 νίκες και δυο ήττες.

Η JB Futsal Gentofte, είναι η πιο έμπειρη αντίπαλος, καθώς συμμετείχε στο Preliminary Round ακόμα δυο φορές, το 2013 και το 2015, αλλά γνώρισε ισάριθμους αποκλεισμούς. Φέτος θα είναι η 3η παρουσία της.

Την πρώτη χρονιά κέρδισε το τελευταίο παιχνίδι και ολοκλήρωσε με τρεις βαθμούς. Πέρυσι, μάζεψε τέσσερεις βαθμούς όμως, γνώρισε και πάλι τον αποκλεισμό.

Στον τελευταίο αγώνα η ομάδα θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα του τουρνουά και πρωταθλήτρια Αρμενίας. Η ASUE Futsal μετρά δυο διαδοχικά πρωταθλήματα και απολογισμό στο τελευταίο 14 νίκες, δυο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες.

Το προηγούμενο καλοκαίρι συμμετείχε για πρώτη φορά στο Preliminary Round και γνώρισε τον αποκλεισμό, με μια νίκη, ισοπαλία και ήττα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ