aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΑΠΟΕΛ: Η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή (δηλώσεις)

ΑΠΟΕΛ: Η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή (δηλώσεις)

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ τα έδωσε όλα απέναντι στην πανίσχυρη Βιτάουτας, στο παιχνίδι που έγινε απόψε στο «Ελευθερία», για τη 2η αγωνιστική του 13ου ομίλου στη διοργάνωση του FIBA Europe Cup.

Παρά τη στενότητα επιλογών απέναντι στο πλήρες ρόστερ μίας ομάδας που είναι μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου (ενώ έλειπε και ο τραυματίας Παντούρης) οι γαλαζοκίτρινοι πάλεψαν σαν ίσος προς ίσον και εν τέλει έχασαν στα σημεία με σκορ 69-75.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια για την ομάδα μας στον 13ο όμιλο. Απομένουν, όμως, άλλα τέσσερα παιχνίδια και φυσικά, ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα όσον αφορά τις πιθανότητες να πάει παραπέρα η ομάδα του Δημήτρη Κουστένη.

Απέναντι σε μία γρήγορη ομάδα με ψηλό μέσο όρο σκοραρίσματος, ο ΑΠΟΕΛ είχε επιβάλει το δικό του ρυθμό στα μεγαλύτερα διαστήματα του αγώνα, μόνο όμως που οι Λιθουανοί είχαν τις κατάλληλες λύσεις στα κρίσιμα σημεία.

Ο προπονητής Δημήτρης Κουστένης, τόνισε: «Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την καλύτερη επιθετική ομάδα της διοργάνωσης. Όμως, χάσαμε στα σημεία, κάτι που έγινε στην 4η περίοδο, όπου φάνηκε η διαφορά στις λύσεις που είχαν οι δυο ομάδες. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Τώρα θα ξεκουραστούμε και μετά θα προετοιμαστούμε για τη συνέχεια».

Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, Βασίλης Κούνας ανέφερε: «Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αν δεν είσαι έτοιμος παραπάνω και από το… 100% απέναντι σε τέτοιους αντίπαλους, δεν μπορείς να κερδίσεις. Η εμπειρία της αντιπάλου και οι περισσότερες λύσεις που είχαν, ήταν τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι. Τώρα κοιτάμε το πρωτάθλημα που είναι ο μεγάλος μας στόχος».

ΑΠΟΕΛ (ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ): Μπράουν 16 (2), Κοιλαράς, Κούνας 9 (1), Μπάσεϊ 15 (3), Μπουρνατόσκι 7 (1), Κασκίρης 7, Μόμπλι 11, Ράιτ 4 (1).

ΒΙΤΑΟΥΤΑΣ ( ΣΕΣΚΟΥΣ): Μινιότας 3, Ντελινικάιτις 18 (4), Ιβανάουσκας, Βαλέικα 21, Κουλβιέτις 21 (5), Σιζάουσκας 4 (1), Λινκεβίτσιους 3 (1), Ντίμσα 3 (1), Κούπσας 2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ