aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η πρόκριση στα χέρια τους

ΑΠΟΕΛ: Η πρόκριση στα χέρια τους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ, προσπαθούν να «φρενάρουν» κάθε σκέψη που γλιστρά προς το πρωτάθλημα. Είτε αφορά το παιχνίδι που προηγήθηκε με την Ομόνοια, είτε την εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ (Σάββατο, 19:00). Η μοναδική σκέψη, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ, βρίσκεται στην πρώτη μάχη με το Παραλίμνι για τα ημιτελικά του κυπέλλου στο ΓΣΠ, προσδοκώντας ότι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λεόντιου Τράττου θα τους βρει να έχουν το ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στις 17 Απριλίου.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, δηλαδή η πρόκριση να είναι στα χέρια τους, επιβάλλεται η μέγιστη αγωνιστική διάθεση, αποφασιστικότητα και εν τέλει η απαιτούμενη ενέργεια για να κάνουν το πρώτο και δυναμικό βήμα προς τον τελικό (22 Μαΐου). Στον ΑΠΟΕΛ αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν απέναντι σε έναν παθιασμένο αντίπαλο και γι’ αυτό πήραν τα μέτρα τους. Μπορεί στις δύο αναμετρήσεις πρωταθλήματος με το Παραλίμνι να πέτυχαν ισάριθμες νίκες (3-0 εντός έδρας, 2-0 εκτός έδρας), αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν τους αποπροσανατολίζει.

Διαβάστε επίσης: Δεν πα να έρθει ο Γκουαρδιόλα στον ΑΠΟΕΛ…

Οι υποχρεώσεις είναι απανωτές, οπότε εννοείται πως επιβάλλεται η καλύτερη δυνατή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού από τον Πάολο Τραμετσάνι. Απαιτείται κατανομή δυνάμεων, κάτι που πρακτικά «μεταφράζεται» σε ροτέισον. Στο σημερινό παιχνίδι, λοιπόν, αναμένεται πως θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς που προηγήθηκε. Οι Μπόι Βάτερμαν, Νικόλας Ιωάννου, Μίκαελ Φακινέτι, Μούσα Αλ Τάαμαρι, Νόρμπερτ Μπάλογκ, ίσως και ο Γιώργος Εφραίμ, πολύ πιθανόν να επιστρέψουν στην ενδεκάδα. Όλα αυτά, ασφαλώς, αποτελούν εκτιμήσεις. Από τη στιγμή που ο Ιταλός κόουτς δεν φανέρωσε τις προσθέσεις του, εξυπακούεται ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκπλήξεων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στόχος του Τραμετσάνι είναι ο ημιτελικός κυπέλλου να μην λειτουργήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εις βάρος της επόμενης μάχης με την ΑΕΛ. Γιατί από όποια «οπτική γωνία» κι αν δει κάποιος το ματς με την ομάδα της Λεμεσού, έχει αναμφίβολα πολύ πιο ψηλό βαθμό δυσκολίας και παραλλήλως, τυχόν νέο στραβοπάτημα να δρομολογήσει εξελίξεις.

Θέλει να σπάσει την γκίνια

Η σημερινή αποτελεί την έκτη σερί προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ προκειμένου να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη στο ΓΣΠ. Στο πρωτάθλημα απέναντι στην Αλκή (0-0), την Πάφος FC (1-2), την ΑΕΚ (0-0), την Ομόνοια (1-1) και στο κύπελλο με αντίπαλο την ΑΕΚ (1-1) δεν κατάφερε να βγει νικητής. Με αυτά και με αυτά, έχει από τις 12 Ιανουαρίου και δη την «τεσσάρα» επί της Ανόρθωσης (4-0, 16η αγωνιστική) να γευτεί τη χαρά της νίκης, κάτι που προφανώς αποτελεί σημείο προβληματισμού. Στη διάθεση του προπονητή του ΑΠΟΕΛ για τη σημερινή αναμέτρηση δεν θα βρίσκεται ο Σάββας Γκέντσογλου, ο οποίος «τρέχει» να προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΛ. Το ίδιο ισχύει και για τον Καρλάο που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ