aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η πρόκληση του Τραμετσάνι

ΑΠΟΕΛ: Η πρόκληση του Τραμετσάνι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Σε συμπατριώτη του προπονητή που προφανώς γνωρίζει πολύ καλά και εμπιστεύεται, κατέληξε ο Ιταλός διευθυντής του ΑΠΟΕΛ Ντομένικο Τέτι. Ο Πάολο Τραμετσάνι βρέθηκε χθες στο προπονητικό κέντρο του Αρχαγγέλου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, είχε την πρώτη του γνωριμία με τους διοικούντες την ομάδα και ασφαλώς, υπήρξαν οι τελικές συζητήσεις. Η συμφωνία είναι μονοετούς διάρκειας με αυτόματη ανανέωση σε περίπτωση επίτευξης των στόχων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο 48χρονος, βλέπει τον ΑΠΟΕΛ ως ένα πολύ καλό σκαλοπάτι ώστε να ανεβάσει τις μετοχές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Διετέλεσε για μία πενταετία (2011-2016) βοηθός προπονητή στην Εθνική Αλβανίας, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 ήταν προπονητής της Λουγκάνο. Με την ελβετική ομάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση και κέρδισε εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 εργάστηκε στη Σιόν (12 αγώνες). Ως ποδοσφαιριστής, ο Τραμετσάνι έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ίντερ (1992/93) και Τότεναμ (1998-2000), ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του το πέρασε σε μικρές ιταλικές ομάδες.

Ο Τραμετσάνι ανέλαβε, λοιπόν, την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ. Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι της ομάδας είναι οι λόγοι που δεν το πολυσκέφτηκε για να έλθει, κάτι που προφανώς τον γεμίζει με πάθος ώστε να επιτύχει στο έργο του. Για τον Ιταλό κόουτς, ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί πρόκληση στην καριέρα του, γνωρίζοντας ότι τον περιμένει μπόλικη δουλειά. Το βασικό ζητούμενο είναι να εμφυσήσει στο σύνολο τη δική του φιλοσοφία και αυτή να αποτυπωθεί εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Φιρμάνι για Τραμετσάνι και Κωστή

Οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο παιχνιδιού και αυτό φυσικά έχει να κάνει με την αλλαγή προπονητή. Γίνεται πάντως εύκολα αντιληπτό πως ο Ιταλός τεχνικός θα στηρίξει πολλά στη διάρκεια της χρονιάς στους παίκτες που αποτελούσαν έως τώρα τη ραχοκοκαλιά της ενδεκάδας, δίνοντας μάλλον νέους ρόλους σε κάποιους άλλους.

Ο Τραμετσάνι καλείται να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή καθώς οι έως τώρα εμφανίσεις της ομάδας δεν ήταν αντάξιες των προσδοκιών. Ο πρώην τεχνικός της Σιόν αισιοδοξεί ότι θα παρουσιάσει μια φρέσκια ομάδα, η οποία θα έχει αλλαγές στη φιλοσοφία της και απομένει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και παρά το χλομό ξεκίνημα, έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η κατάκτηση άλλωστε του τίτλου είναι… μονόδρομος για την ομάδα της Λευκωσίας κι αυτό το γνωρίζουν καλά τόσο ο Τραμετσάνι όσο και οι Ντομένικο Τέτι, Ντανιέλε Ρανζάτο. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι υποχρέωση. Και όχι μόνο, πρέπει να αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο η ομάδα. Να προσφέρει και καλό θέαμα. Ο κόσμος είναι απαιτητικός και θέλει να βλέπει καλό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: O Τέτι και η σχέση με τον μεγαλομάνατζερ Παστορέλο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ