aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Η… πιρουέτα του Αλωνεύτη στο τρίτο γκολ και το «μαγικό» αριστερό

AΠΟΕΛ: Η… πιρουέτα του Αλωνεύτη στο τρίτο γκολ και το «μαγικό» αριστερό

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οι… προβολείς στράφηκαν δικαίως στον Γιώργο Μερκή. Ο Κύπριος κεντρικός με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις (94’ και 99’) χάρισε στον ΑΠΟΕΛ το «τρίποντο» στο επεισοδιακό παιχνίδι στο «Τάσος Μάρκου». Τα εύσημα, όμως, πάνε και στον Στάθη Αλωνεύτη από το πόδι του οποίο προήλθε το νικητήριο τέρμα των γαλαζοκιτρίνων στο 100’ παρά 1’. Θέλει μεγάλη μαγκιά, ποιότητα, οξυδέρκεια και καθαρό μυαλό να στείλεις την μπάλα στο σωστό σημείο έχοντας το βάρος της πίεσης σε μία φάση που η μπάλα «ζύγιζε»… 200 κιλά.

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε φάουλ πλάγια δεξιά της μεγάλης περιοχής της Ένωσης στο 99’. Ο Αλωνεύτης έδωσε κοντινή πάσα στον Γιάκολις, όμως ο Κροάτης… σάστισε. Δεν τόλμησε να πάει στο ένας με έναν με τον αντίπαλο αμυντικού, ούτε να επιχειρήσει την σέντρα. Έδωσε αμέσως την μπάλα στον Αλωνεύτη, ο οποίος δίχως δισταγμό έκανε μία περιστροφή του εαυτού του, έφερε την μπάλα στο καλό του πόδι (σ.σ. αριστερό) και με εσωτερικό φάλτσο την έστειλε στη μεγάλη περιοχή. Απέμενε ένα άγγιγμα, ένα σπρώξιμο προς τα αντίπαλα δίκτυα. Το έκανε ο Μερκής με παλικαρίσια κεφαλιά και ο ΑΠΟΕΛ γύρισε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο μετά το δεύτερο τέρμα του Αμπαρτζουμιάν.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΠΟΕΛ δημοσίευσε βίντεο με τη «σφαγή(!!) των αμνών» στο Παραλίμνι

Ο Αλωνεύτης αντικατέστησε τον Εφραίμ στο 63’ και αν εξαιρέσει κανείς τον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα με την ΑΕΛ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, επανεμφανίστηκε σε παιχνίδι πρωταθλήματος μετά τις 24 Νοεμβρίου 2018 και την 10η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος. Αν μη τι άλλο απέδειξε ότι η… μπογιά του ακόμα περνάει και όσο φοράει ποδοσφαιρικά παπούτσια μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Γράψε το. Ο Μερκής θα παίξει παραπάνω που ούλλους»

Δείτε το τρίτο γκολ του ΑΠΟΕΛ στο 4:05 του βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ