aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η πιο μεγάλη ώρα, απόψε για το πρώτο βήμα!

ΑΠΟΕΛ: Η πιο μεγάλη ώρα, απόψε για το πρώτο βήμα!

Μεγάλη και ιστορική η βραδιά για τον ΑΠΟΕΛ. Στον συνθετικό χλοοτάπητα του «Tele2 Arena» και μπροστά σε 25.000 περίπου Σουηδούς φιλάθλους, καλείται να φανεί αντάξιος των προσδοκιών, να κοιτάξει κατάματα την Τζουργκάρντεν που τρέχει αήττητο σερί 12 επίσημων αγώνων στο «σπίτι» της (11 νίκες, 1 ισοπαλία), κουβαλώντας στις αποσκευές το αποτέλεσμα που θα αφήνει ορθάνοιχτη την πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Δεν αντιλέγει κανείς πως ο βαθμός δυσκολίας της αποψινής μάχης (19:45 / Cablenet1) είναι πιο ψηλός σε σχέση με αυτές που προηγήθηκαν απέναντι σε Μπότεφ Πλόβντιβ και Κιζιλζάρ. Ωστόσο, τίποτα δεν πτοεί τον Χοσέ Κρέσπο και την παρέα του. Η ομάδα της Λευκωσίας διαθέτει ποδοσφαιριστές με εμπειρία από τέτοιου είδους δοκιμασίες και κυρίως, έχει ζυμωθεί στο πέρασμα του χρόνου από ευρωπαϊκές προκλήσεις. Όσοι συγκροτούν την αποστολή, δηλώνουν πανέτοιμοι και αποφασισμένοι για την πρώτη παρτίδα κόντρα στην Τζουργκάρντεν, διατρανώνοντας την πίστη ότι και θέλουν και μπορούν να κάνουν το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για την 9η συμμετοχή σε όμιλο μίας εκ των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ.

«Τελευταίο και δυσκολότερο βήμα, αλλά ξέρουμε τον τρόπο», είναι το μήνυμα που στέλνει η διοίκηση. Με θάρρος και ποδοσφαιρικό θράσος, προετοιμάστηκαν για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας με τα δικά τους «όπλα» να θέσουν σε εφαρμογή το πλάνο που εκπονήθηκε από το τεχνικό τιμ. Αναλύθηκαν οι ευρωπαϊκοί αγώνες της Τζουργκάρντεν απέναντι σε Ριέκα (2-1, 2-0), Σέπσι (3-1, 3-1) και όχι μόνο, «καρφιτσώθηκαν» οι παίκτες που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, όπως είναι για παράδειγμα ο επιθετικός Ζοέλ Ασορό και οι μέσοι Εμάνουελ Μπάντα-Μάγκνους Έρικσον, μεταφέρθηκαν στους ποδοσφαιριστές οι απαραίτητες πληροφορίες, στήνοντας παραλλήλως τις δικές τους παγίδες.

Ο Μάκης Σεργίδης, έλαβε το κατευθυντήριο πρόγραμμα από τον (μεγάλο) απόντα λόγω ίωσης Σωφρόνη Αυγουστή. Οι δύο άνδρες, εννοείται πως θα διατηρούν ανοιχτή γραμμή και κατά τη διάρκεια του 90λέπτου ώστε να γίνουν οι σοφότερες κινήσεις στη σκακιέρα. «Γνωρίζουμε τον βαθμό ετοιμότητας του αντίπαλου. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον προπονητή μας. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την ομάδα και να βγει το πλάνο που θέλει ο Σωφρόνης Αυγουστή», σημείωσε εξάλλου ο Σεργίδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε φτάσει στο τελευταίο βήμα. Για να μπούμε στους ομίλους θα πρέπει να περάσουμε σοβαρό αντίπαλο. Έχουμε τον τρόπο να προσεγγίσουμε σωστά τον αγώνα και πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ», πρόσθεσε ο βοηθός του Αυγουστή. Και συνέχισε: «Γνωρίζουμε τον αντίπαλο, αντλεί δυναμική στο γήπεδό του. Όμως, ο ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλη ποιότητα και εμπειρία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ