aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η ώρα των... απαντήσεων!

ΑΠΟΕΛ: Η ώρα των… απαντήσεων!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το είπε ο Τόμας Κρίστιανσεν, το επανέλαβαν και οι ιθύνοντες του ΑΠΟΕΛ: «Όσο σημαντικός κρίνεται ο αγώνας απέναντι στην Άντερλεχτ το βράδυ της Πέμπτης, ακόμα πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι απέναντι στην Ομόνοια».

Οι γαλαζοκίτρινοι ζουν και αναπνέουν για το σημερινό ντέρμπι απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλό τους, έχοντας στο μυαλό ένα και μοναδικό αποτέλεσμα. Αυτό που θα τους επαναφέρει σε νικηφόρα τροχιά στο φινάλε της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος και θα τους «κλειδώσει» παραλλήλως την πρωτιά. Εξέλιξη που θα τους σπρώξει προκειμένου να μπουν με άλλον αέρα στα πλέι οφ, έχοντας ως απώτερο σκοπό τη διατήρηση των σκήπτρων στις εντός των τειχών υποχρεώσεις για πέμπτη διαδοχική σεζόν.

«Να παίξουμε όπως με την ΑΕΛ και την Αθλέτικ Μπιλμπάο», ήταν το μήνυμα που πέρασε ο Δανός προπονητής στους παίκτες του, σε μια προσπάθεια να τους δώσει ένα περίπου το γενικό σχέδιο δράσης ώστε να φτάσουν στο στόχο. Γιατί εάν ο ΑΠΟΕΛ παρουσιαστεί με το ίδιο αγωνιστικό κοστούμι του προηγούμενου ματς στο Τσίρειο απέναντι στον Απόλλωνα, τότε το πιθανότερο είναι τρέχει και να μη φτάνει. Είναι η ώρα των… απαντήσεων!

Μπορεί ο Θρύλος να έχτισε μια διαφορά εννέα βαθμών από την Ομόνοια, μπορεί να έχει την παράδοση των τελευταίων ετών συντριπτικά υπέρ, αλλά αυτά δεν προδικάζουν κάτι όσον αφορά στην έκβαση της σημερινής μονομαχίας. Εν ολίγοις δεν θα παίξουν ποδόσφαιρο, δεν θα κλοτσήσουν στην μπάλα.

Θα χρειαστεί οι πρωταθλητές να αγωνισθούν με πείσμα, πάθος, θέληση και πρωτίστως να βγάλουν την απαιτούμενη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο ώστε να μη δώσουν δικαιώματα στους πράσινους να πιστέψουν πως μπορεί να έχουν βαθμολογικό όφελος. Και όσο πιο γρήγορα γίνει, τόση μεγαλύτερη ώθηση θα απορροφήσουν οι γαλαζοκίτρινοι για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι.

Σημαντική παράμετρος αποτελεί και το γεγονός πως η αντίπαλος θα έχει μερικές δεκάδες φίλων της στο βόρειο πέταλο. Στο γήπεδο, δηλαδή, θα υπάρχουν σχεδόν μόνο ΑΠΟΕΛίστες. Γι’ αυτό και όπως λένε οι ιθύνοντες του συλλόγου «όσοι περισσότεροι είμαστε στις εξέδρες, τόσο το καλύτερο», θέλοντας να δώσουν ασφαλώς το σύνθημα της μαζικής παρουσίας στο στάδιο πρωτεύουσας.

Η δυναμική του κόσμου είναι ένα από τα βασικότερα όπλα της ομάδας (αν όχι το βασικότερο), κάτι που επιβεβαιώθηκε σε πάρα πολλά παιχνίδια. Είναι τεράστια η δύναμη που αντλούν οι ποδοσφαιριστές από την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργείται και τους παρασύρει σ’ ένα πιο ψηλό επίπεδο απόδοσης.

Σε συνεργασία με τους βοηθούς του, ο προπονητής της ομάδας έχει αναλύσει στους παίκτες το αγωνιστικό προφίλ της Ομόνοιας. Στάθηκε στα θετικά και στα αρνητικά της αντιπάλου, έδωσε τις οδηγίες του κατά τις αναφορές τους στο πώς πρέπει να κινηθούν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στο τι πρέπει να προσέξουν προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τους πράσινους.

Πρόκειται για ένα κομβικό 90λεπτο για τους γαλαζοκίτρινους, ένα ματς σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας και βεβαίως, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη δεν θα αφήσει κανέναν ευχαριστημένο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ