aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η ώρα των «απαντήσεων»

ΑΠΟΕΛ: Η ώρα των «απαντήσεων»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κάθε επίσημη τοποθέτηση που εξέπεμπε σιγουριά ως προς τη θετική έκβαση του ντέρμπι με την Ομόνοια, πέρασε στην άκρη. Και μην γλιστρήσει η σκέψη πως στον ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχει πίστη για την επιστροφή σε νικηφόρα τροχιά. Το είπε και ο Τόμας Κρίστιανσεν στην προπόνηση της Πέμπτης, εξάλλου, πως το «πρωτάθλημα τώρα ξεκινά», θέτοντας στους ποδοσφαιριστές αμέσως πλην σαφώς τον στόχο για το σημερινό ματς απέναντι στην «αιώνια» αντίπαλο που θα αποτελέσει το επόμενο βήμα για το 26ο πρωτάθλημα!

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, με το κλίμα να έχει στραβώσει ένεκα των δύο σερί αποτυχημένων αποτελεσμάτων, ήλθε η στιγμή της δυναμικής αντίδρασης των γαλαζοκιτρίνων που θα αποτυπώσει το στίγμα τους ως προς τη συνέχεια (έπεται το νέο ντέρμπι με τον Απόλλωνα). Ήλθε η στιγμή που οι ποδοσφαιριστές επιβάλλεται να καταθέσουν στον αγωνιστικό χώρο ζωντάνια, να βγάλουν ενέργεια, να είναι αποφασιστικοί στις μονομαχίες, κερδίζοντας εν τέλει την Ομόνοια, γεγονός που θα αποτελέσει αφετηρία ανάκαμψης. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα είναι πισωγύρισμα στην προσπάθεια για ευόδωση του στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου.

Στον ΑΠΟΕΛ ακούνε για κακή τύχη, για δεισιδαιμονίες και βλέπουν αναλύσεις για το πώς προέκυψαν όλοι αυτοί οι τραυματισμοί. Διαθέτουν πολλούς παίκτες γι’ αυτές τις περιπτώσεις, δημιουργήθηκε ένα δυνατό ρόστερ, ώστε να καλύπτει όλα τα προβλήματα. Προς Θεού, λυπούνται για τον Γιώργο Εφραίμ που ίσως χάσει τα ματς της υπόλοιπης αγωνιστικής περιόδου και για όλους τους παίκτες που έμειναν ή μένουν εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα. Δεν είναι όμως κακομοίρηδες. Δηλώνουν υπερήφανοι για τους παίκτες που διαθέτουν, για το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα στη μεγαλύτερη διάρκεια των υποχρεώσεων και προχωρούν μπροστά με αποφασιστικότητα. Τώρα είναι η ώρα των απαντήσεων…

Και στο σημερινό ντέρμπι θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να το κερδίσουν οι διαθέσιμοι παίκτες, για τους οποίους υπάρχει πίστη στις δυνατότητές τους ώστε να υποτάξουν για τρίτη φορά στην τρέχουσα σεζόν την Ομόνοια. Αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του 90λεπτου, αλλά και το γεγονός πως εάν καταφέρουν να κερδίσουν θα καρπωθούν μια σειρά βαρυσήμαντων ωφελημάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ