aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Η μετεγγραφική ανισορροπία και τα... κομμένα φτερά

AΠΟΕΛ: Η μετεγγραφική ανισορροπία και τα… κομμένα φτερά

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Με τον Τάαμαρι να διανύει την χειρότερη περίοδο από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στον «Αρχάγγελο», τους Ντε Βινσέντι και Εφραίμ να είναι περισσότερο στο ιατρικό δελτίο παρά στο γήπεδο, τον Χάνι «βιδωμένο» εκτός αγωνιστικού χώρου και τον Αλωνεύτη να περιορίζεται σε ολιγόλεπτες συμμετοχές ο ΑΠΟΕΛ πάσχει δημιουργικά.

Το περασμένο καλοκαίρι οι γαλαζοκίτρινοι προχώρησαν σε 11 μετεγγραφές, εκ των οποίων οι οκτώ αφορούσαν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται στο μεσοαμυντικό χώρο. Μπέλετς (τερματοφύλακας), Μιχαΐλοβιτς-Σιέλης (δεξιά μπακ), Ζοαοζίνιο (αριστερό μπακ), Σάβιτς-Λαφράνς (κεντρικοί αμυντικοί), Άλεφ – Μάτιτς (μεσοαμυντικοί), αν και ο Σέρβος μπορεί να αγωνιστεί ως… ψευτοδεκάρι. Σε παιχνίδια που ο ΑΠΟΕΛ καλείται κυρίως να αμυνθεί ο Μάτιτς ανταποκρίνεται στον συγκεκριμένο ρόλο, όμως σε ματς όπως ήταν το χθεσινό με την Δόξα στα οποία ο επιτελικός μέσος πρέπει να δημιουργήσει υστερεί.

Πάβλοβιτς, Χαλένιους και Χάνι είναι οι τρεις νεοφερμένοι οι οποίοι αγωνίζονται είτε στα άκρα της επίθεσης, είτε στην κορυφή. Νοουμένου πως οι δύο πρώτοι είναι επιθετικοί κορυφής μόνο ο ένας εξ αυτών αγωνίζεται βασικός, ενώ ο νεαρός Ιορδανός παραμένει ακόμη στα… πιτς.

Ο Βιντιγκάλ παρά τις συνεχόμενες ευκαιρίες που του δίνονται δεν δικαιολογεί την επιμονή του προπονητή του. Ο Μπέζιακ με εξαίρεση το εκτός έδρας παιχνίδι με την Καραμπάχ δεν ανταποκρίθηκε στη θέση του αριστερού ακραίου επιθετικού, ενώ ο Γιάκολις από την στιγμή που υπάρχει στο ρόστερ ο Τάαμαρι μένει στην «σκιά» του. Ο Ιορδανός παρά τη θέληση που έχει δεν μπορεί να τραβήξει (και φέτος) από μόνος του το «κουπί», είτε γιατί οι αντίπαλοι έχουν μάθει τις κινήσεις του, είτε γιατί ο ίδιος διανύει περίοδο κάμψης. Μοιραία ο ΑΠΟΕΛ έχει χάσει τη δυναμική που τον χαρακτήριζε από τα άκρα της επίθεσης (θυμίζουμε ότι αποχώρησε και ο Νατέλ χωρίς να αντικατασταθεί), ενώ νοσεί και στη θέση του επιτελικού μέσου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το πρόβλημα δεν είναι ο «κάποιος» κι ας έριξε το «μπαλάκι» ο Ντολ

Ο Τόμας Ντολ καλείται να βρει την «συνταγή», ώστε να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα «όπλα» που διαθέτει. Η ποιότητα στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ είναι δεδομένη, όμως ο Γερμανός τεχνικός έχει την ευθύνη να τα αναδείξει και να παρουσιάσει τους πρωταθλητές με βελτιωμένη εικόνα στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: Η ατάκα… παραδοχής του Πετρίδη αναχωρώντας από το ΓΣΠ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ