aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η μετεγγραφή των €500.000 και των 27 ασίστ (ξανά) στα γαλαζοκίτρινα

ΑΠΟΕΛ: Η μετεγγραφή των €500.000 και των 27 ασίστ (ξανά) στα γαλαζοκίτρινα

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τίτλοι τέλους για τη θητεία του Γκάγιας Ζαχίντ στον Παναθηναϊκό γράφτηκαν το βράδυ της Κυριακής (21/6) στο «Φάληρο». Ο Νορβηγός επιτελικός μέσος φόρεσε για τελευταία φορά την πράσινη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος, αγωνιζόμενος για 45’ στην ήττα της ομάδας του Γιώργου Δώνη με 3-0 από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Η τελευταία παρουσία του 25χρονου ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα πέρασε απαρατήρητη, αλλά είναι κοινώς αποδεκτό πως ο Ζαχίντ μπαίνει στη λίστα των διακριθέντων της πορείας του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν. 22 εμφανίσεις κατέγραψε στην Ελλάδα, πέτυχε τέσσερα τέρματα και πιστώθηκε τέσσερις ασίστ.

Σε μία σεζόν που ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε τρανταχτές αδυναμίες στο επιθετικό κομμάτι η απουσία του Ζαχίντ ήταν κάτι περισσότερο από ορατή. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι η επιλογή των Ντομένικο Τέτι και Πάολο Τραμετσάνι να τον στείλουν δανεικό το περασμένο Καλοκαίρι στοίχισε αρκετά στον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Ναι» για Μιγκέλ Σίλβα, τρέχει και για δεύτερο, τι ισχύει με Ουζόχο

Μια ματιά στην στατιστική αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Τη σεζόν 2018-19 ο Ζαχίντ ήταν πρώτος σε ασίστ (οκτώ) στον ΑΠΟΕΛ, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο κατέγραψε επιδόσεις πλέι μέικερ καλαθοσφαιρικής ομάδας. Υπενθυμίζουμε ότι, το κοντέρ του σταμάτησε στις 19 ασίστ, με τις αγωνιστικές του επιδόσεις να ξεπερνούν τα κυπριακά σύνορα, προκαλώντας το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων.

Το συμβόλαιο του Ζαχίντ με τον ΑΠΟΕΛ ολοκληρώνεται το Καλοκαίρι του 2021. Όπως λέχθηκε επισήμως, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου Νεκτάριου Πετεβίνου, ο Νορβηγός με ρίζες από το Πακιστάν έχει ήδη ενημερωθεί για τη νέα τάξη πραγμάτων σε ότι αφορά την ειλημμένη απόφαση για οικονομικό νοικοκύρεμα στον «Αρχάγγελο».

Η επιστροφή του Ζαχίντ δίνει ένα ισχυρό «όπλο» στα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον Ελλαδίτη τεχνικό του ΑΠΟΕΛ να υπολογίζει πολύ στις οργανωτικές και εκτελεστικές ικανότητες του Νορβηγού, για τον οποίο οι γαλαζοκίτρινοι πλήρωσαν 500.000 ευρώ στην Βαλερένγκα το Καλοκαίρι του 2017 και έβαλαν ρήτρα πώλησης 3.000.000 ευρώ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ