aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η μετεγγραφή €1.800.000, το εξάμηνο φλερτ και η γκολάρα αλά Φαν Μπάστεν

ΑΠΟΕΛ: Η μετεγγραφή €1.800.000, το εξάμηνο φλερτ και η γκολάρα αλά Φαν Μπάστεν

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στο προσκήνιο του μετεγγραφικού ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ επανέρχεται ο Λίνους Χαλένιους. Ο Σουηδός επιθετικός που απασχόλησε τους γαλαζοκίτρινους και τον περασμένο Ιανουάριο είναι στη λίστα του Ντομένικο Τέτι με τον τεχνικό διευθυντή των πρωταθλητών να ρίχνει «δίκτυα» γι’ απόκτηση του 30χρονου φορ.

Ο Χαλένιους προέρχεται από τη δεύτερη καλύτερη σεζόν της καριέρας του, καθώς πέτυχε 18 γκολ σε 29 εμφανίσεις (όλες ως βασικός) με τη φανέλα της Σούντσβαλ και αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος Σουηδίας για το 2018. Φέτος, ο μετεγγραφικός στόχος του ΑΠΟΕΛ πρόλαβε ήδη να σκοράρει οκτώ τέρματα σε 13 αγωνιστικές. Το πρωτάθλημα Σουηδίας είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται τέλος Δεκεμβρίου, με την Σούντσβαλ να βρίσκεται στην 13η θέση σε σύνολο 16 ομάδων, ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Διαβάστε επίσης: Λαφράνς, Μοράις, Βραζιλιάνοι και σενάρια πώλησης του Τάαμαρι

Το συμβόλαιο του Χαλένιους με την ομάδα της Σουηδίας εκπνέει το 2023, όμως φαίνεται πως ο ΑΠΟΕΛ έχει σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή, αφού και προ μηνών όταν εκδήλωσε ενδιαφέρον ΑΠΟΕΛ είχε τονίσει την επιθυμία του να παίξει σε ομάδα της Ευρώπης. Μάλιστα, σε δηλώσεις του είχε χαρακτηρίσει την πρόταση των γαλαζοκιτρίνων ως πολύ συμφέρουσα.

Ο ύψους 1.85μ. επιθετικός παίζει στην κορυφή της επίθεσης, όμως μπορεί να δώσει λύσεις ως δεύτερος επιθετικός, αλλά και ως ακραίος. Διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η παγκοσμίου φήμης ιστοσελίδα transfermarkt.com εκτίναξε την χρηματιστηριακή του αξία από τις 150.000 ευρώ τον Ιούνη του 2017 στο 1.000.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2019.

Κορυφαία σεζόν της καριέρας του Χαλένιους ήταν το 2010 με τη φανέλα της Χάμαρμπι. Σκόραρε 18 τέρματα σε 23 παιχνίδια και προσέλκυσε το ενδιαφέρον ξένων ομάδων με την Τζένοα να πληρώνει €1.800.000 για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι της ίδιας σεζόν. Highlight της καριέρας του Χαλένιους είναι το γκολ αλά Φαν Μπάστεν που πέτυχε στο πρωτάθλημα Σουηδίας και βραβεύτηκε ως το δεύτερο καλύτερο για το 2010 σε όλο τον κόσμο. Στην ιταλική ομάδα δεν «στέριωσε» και παραχωρήθηκε δανεικός σε Πάντοβα, Λουγκάνο και Ααράου, προτού επιστρέψει στην Σουηδία το 2014 για λογαριασμό της Χάμαρμπι. Το 2017 ο Χαλένιους πήρε μετεγγραφή στην Σούντσβαλ, απ’ όπου άρχισε την καριέρα του και έκανε restart στην καριέρα του, αφού επέστρεψε στις ψηλές «πτήσεις» και την περσινή σεζόν συμπεριλήφθηκε στους κορυφαίους έξι ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι σε διαδικασία διαπραγματεύσεων γι’ απόκτηση του Χαλένιους και δεν αποκλείεται ακόμα και στο ενδεχόμενο που ολοκληρώσει την μετεγγραφή να προκύψει ενίσχυση με άλλον ένα φορ.

Δείτε το τρομερό γκολ του Χαλένιους και τις καλύτερες στιγμές του στο περσινό πρωτάθλημα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ