aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Η μέρα που θα μείνει αξέχαστη στον Μικαέλ Φακινέτι (video)

ΑΠΟΕΛ: Η μέρα που θα μείνει αξέχαστη στον Μικαέλ Φακινέτι (video)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στο αεροπλάνο με προορισμό την Κύπρο για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής του στον ΑΠΟΕΛ μπήκε το πρωί ο Ελβετός, με καταγωγή από την Κορσική, Μικαέλ Φακινέτι, ο οποίος αποτελούσε διακαή πόθο του Τεχνικού Διευθυντή των «γαλαζοκιτρίνων» Ντομένικο Τέτι για την κάλυψη του αριστερού άκρου της οπισθοφυλακής.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το… 4μηνο συμβόλαιο του Φακινέτι και η πιθανότητα νέας μετεγγραφής

Ο 27χρονος διεθνής με τις Εθνικές U20 και U21 της Ελβετίας θα δοκιμάσει για δεύτερη φορά την τύχη του εκτός της χώρας του, με την ευχή ότι αυτή τη φορά τίποτα δεν θα τον σταματήσει να ζήσει το όνειρό του. Και ο λόγος που το λέμε αυτό είναι γιατί στην πρώτη του απόπειρα, όταν πήρε μετεγγραφή στην Κίεβο Βερόνα ένας σοβαρός τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί καθόλου στο πρωτάθλημα Ιταλίας και μετά από μισή σεζόν επέστρεψε στην πατρίδα του για τη Σεν Γκάλεν.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δύσκολα και πάλι ο Ντε Βινσέντι, αποφασίζει για Αλ-Τάαμαρι

Σε όποια ελβετική ομάδα κι αν αγωνίστηκε (ΦΚ Λοζάν-Σπορ, Σεν Γκάλεν, Τουν), η ομάδα της καρδιάς του ήταν πάντα η Νεσατέλ Ξαμάξ, από την οποία άρχισε την καριέρα του και επέστρεψε το 2016 σε αυτήν για να αγωνιστεί ένα εξάμηνο, για έναν και μόνο λόγο. Για τον παππού του, ο οποίος ήταν βαριά άρρωστος. Ο Τζιλμπέρντ Φακινέτι υπήρξε ιστορικός πρόεδρος της συγκεκριμένης ομάδας και ιδιαίτερα αγαπητός από τον κόσμο, καθώς επί θητείας του η Ξαμάξ κατέκτησε τα δύο τρόπαια που έχει στη συλλογή της (1987, 1988).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Φακινέτι με… κλειστά μάτια

Τον Ιούλιο του 2018 ο παππούς του Φακινέτι άφησε την τελευταία του πνοή, με την ομάδα Ξαμάξ και την Τουν να τιμούν τη μνήμη του στο μεταξύ τους ματς για το πρωτάθλημα στις 11 Αυγούστου του 2018. Εκείνο το ματς θα μείνει χαραγμένο για πάντα στη μυαλό του Μικαέλ Φακινέτι, καθώς από εκείνη τη μέρα ένα γιγαντιαίο πορτρέτο του Τζιλμπέρντ Φακινέτι κοσμεί την εσωτερική πρόσοψη του La Maladière, δίπλα στη γιγαντιαία οθόνη του γηπέδου και θα την κοσμεί για πάντα εις έδειξη εκτίμησης και σεβασμού σε έναν άνθρωπο που έβαλε την σφραγίδα του στην Ξαμάξ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ